De top 5 van de handigste wachtwoordenboekjes 2024
Wachtwoorden opslaan op de computer, je telefoon of icloud, is ontzettend handig, maar brengt ook zeker een gevaar met zijn mee. Omdat je tegenwoordig bijna overal in moet loggen en een wachtwoord voor moet hebben is het ook bijna niet meer te doen om alle wachtwoorden en gebruikersnamen te onthouden.
Je kunt ervoor kiezen om de wachtwoorden automatisch op te slaan, dit werkt lekker snel en je hoeft niets tot weinig te onthouden. Voor de veiligheid kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een wachtwoordenboekje. Als je kiest voor een wachtwoordenboekje leg deze dan wel op een veilige plek neer (goed verstoppen of in de kluis) anders is het nog niet veilig.
Voor deze pagina heb ik de 5 handigste, leukste en beste wachtwoordenboekjes voor je op een rij gezet. De boekjes worden uitgebreid beschreven en ik heb voor extra informatie ook een link van Bol.com geplaatst. Via de link kun je het wachtwoordenboekje eenvoudig en snel bestellen.
Planbooks – Wachtwoordenboekje
Geven al die verschillende inloggegevens en wachtwoorden jou ook een onoverzichtelijk gevoel? Gebruik dan nu dit wachtwoordenboekje om je daarbij te helpen!
Meer dan 150 wachtwoorden: In deze password organizer is er voldoende ruimte om meer dan 150 verschillende inloggegevens te noteren.
Geschikt voor websites of apps: Uiteraard kan je deze password organizer gebruiken voor de inloggegevens van zowel websites als apps.
Wachtwoordenboekje A6-formaat
In dit wachtwoordenboekje is er genoeg ruimte voor al je wachtwoorden. Met de handige ABC-indeling heb je een goed overzicht van al je gegevens.
De binnenkant heeft 110 pagina’s.
less is MOORE | Wachtwoordenboek
Wachtwoordenboek met handige alfabetische indeling. Per letter zijn er 4 pagina’s.
- Aantal pagina’s: 106 pag.
- Binding: Zwarte Wire-O aan de linkerzijde
- Omslag: Softcover van 350 grams
- Binnenwerk: De binnenkant is dubbelzijdig bedrukt op 160 grams papier.
- Formaat: A5 (148×210 mm)
Mijn wachtwoordenboek
Altijd al je wachtwoorden bij de hand in dit kleine boekje voor thuis of in je tas.
Wachtwoord vergeten… Natuurlijk net als je die nieuwe jurk wilt bestellen, of de boodschappen zorgvuldig in het online winkelmandje hebt gedaan. Gelukkig heb je vanaf nu al je inlogcodes en wachtwoorden bij de hand in dit opschrijfboekje. Van je verzekering en treinabonnement tot je favoriete kledingwinkels en eettentjes.
Op de link wachtwoord vergeten hoef je nooit meer te klikken!
• Nu in vernieuwde editie • Handige indeling op alfabetische volgorde
Kangaro wachtwoordenboek
Kangaro wachtwoordenboek
- Formaat 105x147mm.
- Spiraalgebonden.
- 64 pagina’s.
Waarom gebruiken wij wachtwoorden? Om op een bepaalde website bij bepaalde gegevens te komen hebben we vaak een wachtwoord nodig. We moeten dan inloggen of aanmelden. Meestal is het een gebruikersnaam die de site ons heeft gegeven of, en dat gebeurt regelmatig, gebruiken we ons emailadres.
Het wachtwoord samen met de gebruikersnaam zijn dan een unieke inlogcode. Wachtwoorden aanmaken: let op bij het maken van een wachtwoord. Een wachtwoord is persoonlijk. Regelmatig gebruiken mensen persoonlijke gegevens waardoor het voor kwaadwillenden vaak gemakkelijk is om wachtwoorden te achterhalen. Zeer vaak worden de namen van partners of kinderen, geboortedata, de naam van hun huisdier of de naam van hun favoriete sportclub gebruikt.
Dat is tegenwoordig via social-media vrij eenvoudig te achterhalen. Maak een wachtwoord zo veilig mogelijk door iets te verzinnen wat niet te achterhalen valt. B.v. door een combinatie van hoofd- en kleine letters, bijzondere tekens en/of hoofdletters. Dan is een wachtwoord bijna niet te kraken. Gebruik voor verschillende sites ook verschillende wachtwoorden. Dit boekje helpt om dit allemaal bij te houden.