|

De top 5 van de beste bakkookboeken voor appeltaart 2024

De appeltaart is één van de meeste gegeten taarten, bijna ieder restaurant, of horeca gelegenheid heeft wel appeltaart bij de koffie of thee. Als liefhebber van appeltaart weet ik dat er veel verschillen in zit en er helaas ook niet overal verse appeltaart geserveerd wordt. Gelukkig bakken we thuis regelmatig een appeltaart.

Een voordeel van het zelf bakken van een appeltaart is dat je zelf kunt bepalen welke appels je gebruikt en welke ingrediënten je toevoegt aan de appeltaart. De bakboeken met appeltaarten op de pagina laten je zien dat je veel ingrediënten kunt gebruiken voor je appeltaart en dat je zeker kunt verrassen met een heerlijke appeltaart.

Om je een goed beeld te geven van de appeltaart kookboeken, heb ik naast een uitgebreide beschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek waaronder de recensies en waarderingen van de lezers. Via de link kun je het bakboek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

Appeltaart bij Janneke thuis

Appeltaart bij Janneke thuis is het vierde boek van Janneke Philippi in de serie Bij Janneke thuis en is een volledig herziene versie van Jannekes eerdere bestseller Appeltaart (meer dan 15.000 exemplaren verkocht). Naast veel bestaande (en verbeterde) recepten uit Appeltaart bevat deze uitgave ook nieuwe recepten. Van de klassieke Hollandse appeltaart, Franse tarte tatin, Italiaanse crostata di mele en Zweedse äppelkaka tot brownietaart met appel, ricottaplaatcake, appelkruimelcake, petits carrés, appelbeignets met amandelspijs en 15-minutenwafels. Voor zowel de beginnende als de meer gevorderde thuisbakker: Appeltaart bij Janneke thuis is voor iedereen die op zoek is naar nieuwe bakinspiratie voor zijn of haar appeltaarten.


Heel Holland Bakt Appeltaart

Heel Holland Bakt Appeltaart: de lekkerste bakrecepten met appels (en peren)! Voor liefhebbers van Heel Holland Bakt, thuisbakkers en appeltaart-afficionado’s.

In Heel Holland Bakt Appeltaart vind je de allerlekkerste bakrecepten voor met appels en peren op een rij, om zelf thuis te bakken. Want wat is er gezelliger – en lekkerder – dan een stuk warme, geurende appeltaart uit de oven?

De klassieker met slagroom, de appelbol met spijs of juist een Franse tarte aux pommes: appeltaart of perencake is vaak zo klaar en altijd heerlijk. Tast toe met Heel Holland Bakt Appeltaart!


Appeltaart

Appeltaart heeft een lange traditie in de Nederlandse keuken. Reeds in het eerste gedrukte kookboek, Een notabel boecxken van cokeryen (1514), komt een uitgebreid recept voor appeltaart voor.

Appeltaart bevat 70 verschillende appeltaartrecepten – van Hollandse & wereldklassiekers tot klein gebak en trendrecepten. Denk aan de appeltaart van oma, de plaatcake van tante Jet en de appelmuffins van vriendin Tanja. Nog nooit zijn zoveel appeltaartrecepten in één boek gebundeld, voorzien van laagdrempelige receptuur en achtergrondinformatie.

Appeltaart bevat recepten voor iedereen die graag bakt, zowel de beginnende thuisbakker als de meer gevorderde bakker die op zoek is naar nieuwe bakinspiratie voor zijn appeltaarten.

  • 70 originele recepten
  • 1-stop-shopping; ingrediënten zijn overal verkrijgbaar
  • Laagdrempelige receptuur
  • Achtergrondinformatie
  • Voor ieder wat wils: de 15-minuten-appeltaart, de kan-niet-mislukken-appeltaart, de oud-hollandse-appeltaart, maar ook cupcakes, plaatcakes, muffins en kwarktaarten.
  • Inclusief een aantal dieetappeltaarten (gluten-, suiker-, notenvrij etc.)

Appeltaart

Iedereen lust appeltaart! Het is misschien wel de bekendste taart die er bestaat. En de lekkerste is een zelfgebakken taart natuurlijk! Met zacht-zoete appel, een stevige, knapperige korst, warm of koud, met of zonder slagroom…
In Appeltaart vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boerenappelplaat en de bekende Holtkamps appeltaart, om er maar een paar te noemen. Veel tips om de appeltaart lekker snel en met weinig moeite op tafel te zetten. Appeltaart bij de koffie of thee, op zondag, op je verjaardag, of zomaar tussendoor.


Het grote appelboek

De appel blijft het populairste stukje fruit. Wie heeft geen herinneringen aan kip met appelmoes, bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes of warme appeltaart recht uit de oven? Nu er steeds meer aandacht gaat naar lokaal en seizoensgebonden eten, is het hoog tijd om de appel te heropwaarderen.

Met meer dan 100 recepten en receptideeën · om je appeloogst langer te bewaren (denk maar aan jenever, appelmoes, confituur, siroop, stroop, gelei en chutney) · van appeltaarten over de hele wereld (zoals Duitse appeltaart, tarte tatin en appelstrudel) · voor ontbijten (bijvoorbeeld smoothies, poffertjes en wentelteefjes) en desserts (waaronder muffins, sorbet, crumble en appelbeignets) · maar ook soepen (pompoen-knolselderijsoep, gazpacho en rodebietensoep, bijvoorbeeld) en salades (met onder andere rodekool, blauwekaasdressing of freekeh) · voor klassiekers (zoals stoofvlees, kalkoen, buikspek en gehaktbrood), maar ook verrassende gerechten (wat dacht je van curry, pizza, vislasagne, empanada of wok?)


KokenKoken

Vergelijkbare berichten