De top 7 van de beste Mexicaanse kookboeken 2024
Het Mexicaanse eten heb ik altijd al lekker gevonden maar mijn interesse in de Mexicaanse keuken is gegroeid zijn een vakantie in Mexicaanse. ´s morgens vroeg met een variant van Chili Con Carne beginnen vond ik zeker niet verkeerd. Maar ook Quesadilla was zeker geen straf.
Voor deze pagina heb ik de 7 beste kookboeken voor je op een rij gezet, zodat jij ook thuis de lekkerste Mexicaanse gerechten kunt maken. De kookboeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.
De link geeft veel extra informatie over het kookboek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.
De Mexicaanse keuken
Ontdek de heerlijk verse en spannende Mexicaanse keuken aan de hand van deze kleurrijke recepten voor authentiek streetfood en zinderende fiësta’s. In dit inspirerende boek deelt Felipe Fuentes Cruz, de Mexicaanse chef van het Londense restaurant Benito’s Hat, zijn familierecepten met je, zodat jij nu ook aan deze kant van de oceaan de allerlekkerste burrito’s, taco’s, salsa’s, salades, nagerechten en margarita’s kunt maken!
Comida Mexicana
De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. De Mexicaanse Rosa Cienfuegos laat zien hoe rijk deze keuken is in dit fraai vormgegeven kookboek. ‘Comida Mexicana’ biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen.
Duik de keuken in en begin bij de basis: maak zelf tortilla’s, salsa verde of roja en frijoles charros, het meest gegeten bonengerecht in Noord-Mexico. Geniet van typisch Mexicaans streetfood, bekend als carnachas, en waan je aan een eetstalletje in Mexico. Verras je tafelgenoten met de lekkerste vis-, vlees- en groentegerechtjes en sluit af met een flan Mexicano of pastel de tres leches.
‘Comida Mexicana’ is bovenal een praktisch kookboek: geen ellenlange lijsten met benodigde ingrediënten; de producten zijn bovendien goed verkrijgbaar en de recepturen zijn eenvoudig te volgen dankzij de heldere uitleg van de auteur. Met dit kookboek haal je de echte Mexicaanse eetcultuur in huis.
Meat-Free Mexicaans
Mega Mexicaans, maar dan zonder vlees. Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in ‘Meat-Free Mexicaans’, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers.
Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miers’ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans.
Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s, gordita’s met gegrilde asperges en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken.
“Fris, vurig en fun!” – Yotam Ottolenghi
“Groenterecepten die je bord in vuur & vlam zetten” – Diana Henry
“Meat-Free Mexican is het bewijs dat je absoluut geen vlees nodig hebt voor de spannende, tasty smaken uit de Mexicaanse keuken” – Gordon Ramsay
Mexicaans!
Zinderende smaken, intrigerende geuren en verrassende texturen – de Mexicaanse keuken heeft het allemaal. In Mexicaans! neemt Thomasina Miers je mee op een inspirerende culinaire reis door dit prachtige land en laat ze zien dat de Mexicaanse keuken zoveel meer is dan alleen tacochips, tortilla’s en tomatensalsa. Wat dacht je van een warme salade met chorizo en pompoen, pittige noedels met krab of vanille-cheesecake met ananas-karamel? Met dit boek haal je het echte Mexico in huis!
Fiesta
Mexico: het land van de sombrero’s, cactussen, Azteken en Maya’s, maar vooral van de verrukkelijke tortilla’s, taco’s, salsa’s en guacamole. Dit boek brengt aan de hand van 80 authentieke recepten en verleidelijke foodfotografie de Mexicaanse keuken op jouw bord. Maak kennis met klassiekers zoals tacos al pastor, chili con carne of de quesadilla, maar ook met minder bekende recepten zoals de tlapique con verdura en de pollo con mole poblano. Dompel jezelf van voorgerecht tot dessert onder in Mexico’s rijke culinaire traditie en houd meteen je eigen fiesta!
Taco’s en tortilla’s
Good comfort food en je kunt er eindeloos mee variëren. Van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd. Authentiek Mexicaans of met een Europese toets. Als lunch, diner of tussendoortje.
In dit kookboek ontdek je hoe bijzonder veelzijdig tortilla’s en taco’s kunnen zijn. Eerst krijg je uitleg over de verschillende soorten tortilla’s, enkele sausrecepten en een basisrecept voor het zelf bakken van mais- en tarwetortilla’s. Daarna volgen recepten voor gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt en die werkelijk iedereen – jong en oud, veggie- of veganfan, vlees- of visliefhebber – lekker vindt!
Gemakshalve wordt ook uitgegaan van kant-en-klaar gekochte taco’s, tortilla’s, tortillachips, wraptortilla’s en bonen in blik. Ook alle andere ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar. Lekker in elk seizoen en je haalt er altijd de zon mee op tafel!
Creatief Koken Mexicaans
Veel mensen denken bij Mexicaans eten aan hete pepers en chili con carne. De Mexicaanse keuken heeft echter veel meer in petto. Veel gerechten zijn zelfs helemaal niet pittig, maar juist zacht en romig van smaak en worden verrijkt met verse kruiden als rozemarijn, komijn en koriander of met verse amandelen, rozijnen en pruimen.
Met dit boekje bij de hand wordt u een echte Mexicaanse kok. Wat denkt u van Kipsalade uit New Mexico, Pintobonensoep, Gevulde poblanopepers of Taquito’s met varkensvlees?