De top 8 van beste kookboeken over soep voor 2024
Bij veel huishoudens staat de pan soep minimaal 1x per week op tafel. Vaak wordt er groentesoep, tomatensoep of kippensoep gemaakt, in de winter is er uiteraard snert op tafel te vinden. Maar wist je dat er veel meer mogelijkheden zijn en dat de meeste ingrediënten wel te gebruiken zijn voor de soep.
Om je een beetje te helpen om de lekkerste soepen te maken heb ik de 8 beste kookboeken die over soep gaan voor je geselecteerd. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
500 soepen
Dit soepenboek bevat 500 recepten die je het water in de mond doen lopen en alle duidelijk beschreven en gemakkelijk te maken zijn. Op elke pagina zijn suggesties en tips opgenomen voor alle soorten soep, bouillon, bisque, chowder, maaltijdsoep en consommé.
Wat je ook zoekt, of het nu voor een ontspannen lunch in het weekend, een eenvoudig soupertje, een geraffineerd voorgerecht, een verwarmende soep voor de winter of een verkoelende voor de zomer is, er is altijd een recept te vinden.
De inleiding omvat alle informatie over bereiding en koken: keukengerei, ingrediënten, technieken voor mengen en koken, meten en wegen en tips die helpen mislukkingen te voorkomen.
In deze kleurrijke receptenbundel zijn klassiekers opgenomen, zoals Vietnamese rundvleessoep met noedels en Italiaanse minestrone, met nieuwe en hedendaagse varianten op klassieke thema’s.
Maak een keuze uit de gekoelde en koude, gladde en romige, gezonde en voedzame soepen, maaltijdsoepen of soepen die binnen 20 minuten zijn bereid.
Oma’s soep – 50 heerlijke recepten met een goed verhaal.
Soep verwarmt, soep is nostalgie en soep verbindt. In ‘Oma’s soep’ delen de leukste oma’s hun favoriete recepten en hun persoonlijke verhalen bij deze soepen. Elke soep zit boordevol voedingstoffen voor een voedzame en volledige maaltijd voor iedereen.
Stichting Oma’s Soep heeft als doel jong en oud door heel Nederland samen te brengen om zo de strijd tegen eenzaamheid te overwinnen. Ze organiseren kookdagen waar studenten en ouderen samen de heerlijkste soepen koken, die daarna worden bezorgd bij eenzame ouderen thuis.
In dit kookboek zijn de beste 50 soeprecepten gebundeld. Zo kan iedereen genieten van een romige asperge-crèmesoep, verwarmende Joodse kippensoep, Turkse Ash resteh-soep of Franse Vichy soise. Oma’s soep is natuurlijk altijd het lekkerst! Van elk verkocht kookboek wordt 1 euro gedoneerd aan Stichting Oma’s Soep.
‘Boven een pan soep een beetje praten en lachen en dan met z’n allen eten. Soms kan het leven zo eenvoudig zijn!’ – Paul de Leeuw
‘Met deze unieke recepten van oma tover je de lekkerste soepen op tafel.’ – Sandra Ysbrandy, tv-kok
Soepbijbel – Van gazpacho en bouillon tot maaltijdsoep
Soepbijbel is hét naslagwerk voor de soepliefhebber.
In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep.
Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken.
Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels.
Alle dagen soep – 100 soeprecepten voor elk seizoen
Geen gerecht zo veelzijdig als soep. Soep is geschikt voor elk seizoen: een heerlijke aspergesoep in de lente, een verfrissende gazpacho in de zomer, een romige champignonsoep in de herfst of een kommetje dampende erwtensoep in de winter.
Soep is ook gezond: bevat weinig vet, weinig suikers, veel vezels en verteert gemakkelijk. Wist je dat mensen die regelmatig soep eten minder kans hebben op overgewicht of een hoge cholesterol? En eten de kinderen niet graag groenten, maak dan gewoon een lekkere soep.
Soep bereiden hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het is een gerecht dat je gemakkelijk op voorhand kunt klaarmaken en kunt invriezen.
100 soepen: klassiek of exotisch, gemixt of met stukjes, romig of licht, fijn of goedgevuld… keuze te over in Alle dagen soep.
Hemelse soepen – meer dan 100 gezonde feel good recepten
Je hebt een kommetje soep en je hebt een bord soep met de wauwfactor! Over de laatste categorie gaat dit fantastische boek van onder andere de voormalige chef-kok van Yotam Ottolenghi’s Nopi. Soep is niet alleen troostrijk, hartverwarmend en goed als opkikker; soep is supergezond comfort food.
De meer dan 100 gezonde feel good soepen zijn handig ingedeeld: wil je snel aan tafel, kies dan voor soep die je in een handomdraai kunt maken. Laat je verleiden door wereldse soepen, troostrijke soepen, soep met een reinigende werking, goed vullende maaltijdsoepen, magische feestelijke soepen en zomerse gekoelde soepen.
Verras je tafelgenoten met een Italiaanse bruilofts- soep, dien eens zoetzure auberginesoep met wilde rijst op. Serveer een kokos-garnalensoep, maak seizoensgebonden varianten op de overbekende Japanse misosoep en les je dorst op een zomerse dag met een gazpacho van watermeloen. ‘Hemelse soepen’ geeft bovendien goede basisinformatie over bouillon maken, de voorraadkast en onmisbaar keukengerei.
Soep
In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep.
Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete soep voor elke dag.
Soms wil je een makkelijke soep en een andere keer een culinair hoogstandje: Soep geeft meer dan genoeg inspiratie voor elke gelegenheid.
Er wordt veel aandacht geschonken aan de basis en de smaakopbouw, zodat je zelf je persoonlijke favoriete soep leert maken.
Soep – bij Janneke thuis
Soep bij Janneke thuis is het eerste boek in de nieuwe serie, Bij Janneke thuis.. Meer dan vijftig soepen, voor alledaagse en feestelijke momenten.
Voor lunch, borrel en diner. Voor lunch, borrel, diner. Soep voor de eerste kille herfstdag of voor sneeuwwitte winterdagen. Met prille lentegroenten of wanneer de overvloedige zomeroogst op de markt je toelacht. Soep voor het hele gezin, soep-voor-twee, of wat te denken van een soepbuffet voor als het feest is? Met homemade grissini, Franse kaassoesjes, pestobroodjes, panfocaccia, geitenkaaskroketjes en meer voor erbij.
Janneke vertelt over de soepen die ze voor haar gezin maakt, over de herinneringen aan haar kindertijd en haar werk als kookboekenschrijfster en foodstyliste. Met dit boek gunt ze je een bijzondere blik in haar keuken!
Na de successen van Mijn favoriete desserts, Weekendlunch en Appeltaart, komt Janneke Philippi met een nieuwe serie waarin zij de recepten deelt van gerechten die bij haar thuis op tafel komen: Bij Janneke thuis!
SNERT, voor als alles in de soep loopt
Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee.
Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.
In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel.
Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wel wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.