De top 10 van de beste boeken over ijs en ijs maken 2024
Hoewel er tegenwoordig veel dessert soorten zijn, blijft het ijs als dessert en tussendoortje erg populair. Je ziet dit ook aan het aantal ijssalons zelfs kleine dorpjes hebben een eigen ijssalon.
Het zelf ijs maken wordt ook steeds populairder. Met de huidige mogelijkheden en de vele recepten is dit ook makkelijker geworden. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 beste boeken die over ijs gaan.
Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
IJs
In 30 heerlijk verkoelende recepten deelt ijsfanaat Marleen Visser de edele kunst van het ijs maken. In dit boek vind je recepten voor roomijs, sorbetijs en ijslollies.
Naast de basisrecepten leer je heerlijke en verrassende combinaties maken, zoals spicy honingijs met perzik & merengue, ijslollies met komkommer, munt & granaatappel of tahini-chocoladeijs met stukjes chocolade.
Alle recepten zijn makkelijk thuis te maken met behulp van een ijsmachine, powerblender of wat ijsvormpjes.
Lekker ijs zelf maken
Met de recepten in dit boek maak je het lekkerste ijs met slechts een paar ingrediënten en zonder ijsmachine. Snel, eenvoudig en toch romig: het kan! Maak kennis met verrassende combinaties zoals mascarpone-ijs met frambozenswirl of munt-chocolade-ijs.
Heb je zin in zoet maar geen zin in de extra calorieën? Wat dacht je van ijs van zoete aardappel of kokosijs met banaan? En als het tijd is om te serveren, maak je de hoorntjes en toppings helemaal zelf.
500 ijsrecepten
In dit boek vindt u alles wat u moet weten over het zelf maken van ijs.
Probeer eens een van de 500 geweldige creaties, waaronder klassiek roomijs, sorbets, Italiaanse gelatos, waterijsjes en granitas, ijsdesserts, kindvriendelijke traktaties en overheerlijk ijs voor iedereen die op de calorieën en zijn of haar gezondheid wil letten.
Inclusief tips over het kiezen en gebruiken van ijsmachines en aanwijzingen over het maken van ijs zonder speciale hulpmiddelen.
Speciale hoofdstukken met recepten voor ijs zonder zuivel en vetarm en suikervrij.
500 geweldige recepten voor verschillende verleidelijke soorten ijsjes, met heerlijke sauzen en andere smakelijke extras.
Ijs & Co – Aniek Keijsers
In ‘IJs & co’ komen allerlei ijsvariaties aan bod: van sorbet-, sherbet- en softijs tot roomijs, gelato en waterijs.
IJs in een hoorntje, in een bakje of op een stokje. Maar ook frozen yoghurt, ijscoupes, ijstaarten en drankjes met ijs. En natuurlijk ontbreken ook de recepten voor de hoorntjes, wafels, sauzen en verschillende toppings niet.
Maak saffraanijs met rozenwater of een magnum van frambozenijs met witte chocolade. Kies voor een bramengranita met gin & rozemarijn, ijsrepen met karamel & pinda’s of een vanille ice cream float met sinaasappelbloesem. Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, alle ijsjes in dit boek zijn eenvoudig zelf te maken!
Bovendien zijn veel recepten geschikt voor veganisten. Leer alles over het zelf maken van ijs door middel van verschillende methodes en ontdek wat de invloed is van verschillende ingrediënten op de textuur en smaak van het ijs. ‘IJs & co’ is leuk, toegankelijk en biedt je volop inspiratie!
IJs
JS leert je alles wat komt kijken bij het zelfmaken van ijslolly’s, sorbetijs, granité en vele andere lekkernijene! In IJS vind je vele recepten zónder en mét ijsmachine.
IJS bevat alles wat je moet weten om te slagen met je eigen home-made ijs! Chef-kok Elisabeth Johansson deelt haar honderd beste recepten voor alle soorten ijs – het romige ijs dat je maakt met een ijsmachine, maar ook talloze ijssoorten die zonder machine te maken zijn, zoals verfrissende sorbets en granités, heerlijke parfaits en semi-freddo’s.
Bijzonder aan IJS zijn de recepten voor ‘ouderwetse’ ijslolly’s, gemaakt van vers fruit, kruiden en yoghur, recepten voor ijstaarten, brownie-ijs en klassiekers zoals Banana Split.
IJS,/i> laat je kennismaken met tal van nieuwe smaken, van vlierbessen, frambozen, bosbessen, vanille, chocolade, rum raisin en stracciatella tot zoethout, rozenbottel, munt, meloen en kastanje. Er zijn oo krecepten voor verschillende ijsaccessoires, zoals zelfgemaakte hagelslag, ijshoorntjes en ijswafels om zelf te bakken, alsmede diverse ijssauzen.
Glacerie
Voor wie de echte kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen, is er nu ‘Glacerie.’ de nieuwe patisserie-bijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander.
In ‘Glacerie.’, de nieuwste patisseriebijbel van Meester Patissier Hidde de Brabander, leer je alles over de historie en basis van ijs. De bereidingswijzen voor sorbet en sherbet, softijs, parfaits en kulfi komen stap-voor-stap aan bod, en Hidde daagt met zijn meesterstukken uit om zelf next-level ijscreaties te maken.
Net als in voorgangers ‘Patisserie.’ en ‘Chocolaterie.’ laat Hidde als geen ander zien dat vakkennis, prachtige fotografie door Remko Kraaijeveld en glasheldere recepturen net zo goed samengaan als ei, bloem en suiker.
Dit magnum opus over zomerse heerlijkheden is onmisbaar voor de serieuze thuisbakker of (semi)professional die de kunst van het ijs bereiden onder de knie wil krijgen.
IJs en ijsdesserts
In dit uitgebreide naslagwerk krijgt u tips die u helpen de juiste benodigdheden te kiezen en te gebruiken, zoals ijsmachines, bombes, ijsvormen en –lepels, zodat u altijd het gewenste resultaat bereikt. Met belangrijke aanwijzingen voor het op smaak brengen, golven, marmeren en laagjes maken van ijs verandert u basisrecepten in onweerstaanbare lekkernijen.
Ontdek een overvloed aan verfijnde ijsdesserts, bijzondere warme desserts met een smeltende ijsvulling en een reeks lichte en verfrissende ijsdranken.
IJSJES Kookboek gezonde ijsjes voor kinderen
Iedere dag feest met gezonde ijsjes! Het IJSJES-boek laat zien dat het kan. In het kookboek zitten heerlijke recepten voor ijsjes. Een boek met gezonde, megamakkelijke en superlekkere ijsjes. Je kunt veel recepten met fruit verwachten maar ook met groente. Een ijsje met spinazie en appel, aardbei en mango, ananas en nectarine of yoghurt framboos. Welk ijsje maak jij als eerste?
Het kookboek IJSJES bestaat uit 45 recepten met ijs. Allemaal gezonde ijsjes. Naast lollyijsjes bevat het kookboek Calippo ijsjes, fruitijsjes, slushpuppy en schepijs. IJsjes met o.a. courgette, spinazie, avocado, appel, aardbei, nectarine, ananas en avocado. Er komen meer dan 25 verschillende fruit- en groenten in het boek voor. Naast de lekkerste en makkelijkste recepten bevat het boek leuke informatieve wist-je-datjes over de groente of het fruit in het ijsje. Bijvoorbeeld over de functie die de vitamines uit het fruit hebben. Dit helpt om het imago van gezonde voeding een boost te geven.
Het imago van gezonde voeding kan wel een boost gebruiken. STERK & ZOET wil laten zien dat gezond eten makkelijk én leuk kan zijn. Dit boek is daar een goed voorbeeld van. Voldoende groente en fruit eten is belangrijk maar helaas eten veel kinderen (en volwassenen) dit nog te weinig. Wij zijn van mening dat het daarom normaler moet worden om groente (maar ook fruit) te eten. Door de poffertjes, in een taart en zoals in dit boek in een ijsje. Zo wordt groente eten normaal en een stuk makkelijker.
Gezonde ijsjes
Eerlijk is eerlijk, je leest wel vaker dat het gezond is terwijl het tegenovergestelde het geval is. Wij balen daar enorm van en helpen ouders graag aan eerlijke informatie. Zodat iedere ouder zelf een bewuste keuze kan maken.
De ijsjes uit dit boek:
- De ijsjes bevatten pure ingrediënten.
- IJsjes bestaan uit o.a. fruit en/of groente
- Er worden 24 verschillende soorten fruit of groente gebruikt.
- Aan enkel drie ijsjes is een klein beetje siroop toegevoegd, deze ijsjes zijn met limoen. Anders is dit ijsje te zuur van smaak.
- De meeste ijsjes kunnen gegeten worden voor kinderen vanaf 6 maanden.
- De ijsjes met zuivel zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden.
- Alle recepten kunnen gemakkelijk veganistisch gemaakt worden.
Altijd ijs
In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, scroppino-ijsjes, groene smoothie-ijsjes, mojito, zoete-aardappelijs met karamel en witte chocolade, bananensoftijs. Naast ondeugend lekkere ijsjes, de ‘vicecreams’, brengt Marleen ook lekkere gezonde variaties, de ‘nicecreams’. Beide ijssoorten zijn gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten uit het seizoen, goed voor het milieu en zo smaakt zelfgemaakt ijs het állerlekkerst.
14 IJs en sorbet
De lekkerste recepten: fruitig, romig en origineel.
Ontdek hoe veelzijdig ijs en sorbets wel kunnen zijn! Maak in dit boek kennis met meer dan 40 recepten voor heerlijk vruchtenijs met sinaasappel, ananas of banaan, originele bereidingen met vanille, chocolade en marsepein, maar ook met tomaten, spinazie en kaas, luchtig yoghurt- of karnemelkijs, tongstrelende sorbets en de allerlekkerste kinderijsjes. De ideeënkeuken: altijd een idee vooruit!
- Dankzij het handige overzicht vindt u in één oogopslag het geschikte gerecht: met fruit, verfijnd, vetarm, voor kinderen…
- Stap voor stap uitgelegd: zelfs de meest verfijnde recepten zullen voor u geen geheimen meer kennen!
- Naast een duidelijke vermelding van de bereidingstijd en het aantal calorieën per portie worden ook de belangrijkste eigenschappen van elk gerecht opgesomd.
- Extra: praktische tips, suggesties en uitleg bij de ingrediënten.