De top 7 van de beste kookboeken over de lekkerste sauzen 2024
Niets is er zo makkelijk dan een tube saus gebruiken of een pakje te gebruiken bij het koken. Maar geen saus is zo lekker als een goede eigen gemaakte saus. Maar dat is vaak ook het probleem zelf een goed sausje maken. Wees nou eerlijk bij een aantal gerechten en recepten mag een goede saus niet ontbreken.
Met de 6 onderstaande boeken moet het geen probleem meer zijn, veel lekkere en verrassende sauzen te maken, de boeken hebben een duidelijk beschrijven hoe de saus gemaakt moet worden. Dat het bijna niet meer mogelijk is dat je saus gaat mislukken. De boeken hebben niet alleen sauzen aar ook dressings, dips en marinades.
De beste boeken met de lekkerste sauzen worden worden uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
- Sambals en sauzen – uit de Indonesische keuken
- BBQ-sauzen, rubs & marinades – ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken
- Dat is lekker! – Sauzen – de beste recepten om zelf sauzen te bereiden
- Sauzen en smaakmakers
- Sauzen – Erik van Loo
- Dippen & Smerende lekkerste kruidenboters, pesto's & tapenades
- Het kleine boek voor sauzen
Sambals en sauzen – uit de Indonesische keuken
Sambals en sauzen uit de Indonesische keuken zijn tegenwoordig heel bekend en volop te koop. Maar nog lekkerder zijn zelfgemaakte sambals en sauzen!
Bereid ze zelf van verse ingrediënten: diverse soorten pepers, specerijen en bumbu (allerlei heerlijke smaakmakers). De recepten in dit boekje komen uit verschillende streken van Indonesië; vaak ontstaan er variaties door gewoon de ingrediënten te gebruiken die in huis voorhanden zijn.
Maak eens Sambal aceh, heerlijk bij nasi of bami goreng, of sambal campur pedis, die perfect bij een rijsttafel past. Zoekt u een saus voor bij geroosterd varkensvlees, probeer dan eens Saos babi pangang; maar ook voor knoflooksaus (Saos bawang putih) en pindasaus (Saos saté) vindt u hier fantastische recepten.
Proef de smaak van Indonesië met deze heerlijke sambals en sauzen.
BBQ-sauzen, rubs & marinades – ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken
Ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken.
BBQ-sauzen, rubs en marinades is een onmisbaar boek voor iedere BBQ-fan!
Marinades, rubs en sauzen zijn smaakboosters die de gerechten van iedere fervente BBQ’er karakter, persoonlijkheid, diepte en ziel geven.
Steven Raichlen geeft je in zijn bestseller meer dan 200 recepten voor de allerbeste marinades, rubs en sauzen. Leer hoe je zuur, olie en smaken in evenwicht kunt brengen in een marinade, zodat het vlees mals blijft en aan de buitenkant die heerlijke explosie van smaken geeft.
Wanneer gebruik je een natte marinade en wanneer kun je beter kiezen voor een droge rub? Wat zijn de voordelen van glazuren? Wanner moet je vlees juist infuseren met smaken?
Het komt allemaal aan bod in BBQ-sauzen, rubs en marinades.
Dat is lekker! – Sauzen – de beste recepten om zelf sauzen te bereiden
De serie Dát is lekker biedt kwalitatieve kookboeken, met kwalitatief hoogwaardige receptuur én fullcolour fotografie, voor een klein prijsje.
Dit boek gaat over de lekkerste sauzen die eenvoudig zelf te maken zijn met de uitleg en informatie van dit prachtige sauzenboek.
Sauzen en smaakmakers
Maak je eigen sauzen en smaakmakers ketchup, mayonaise, sambal, mosterd, za’atar, kerriepoeder en nog veel meer.
Onze koelkasten en voorraadkasten puilen uit met condimenten uit de winkel. De meeste van deze smaakmakers zijn of te zoet of te zout en bevatten uiteraard de nodige conserverings- en verdikkingsmiddelen.
Met die boek heb je hét handvat om 99 sauzen en smaakmakers zelf te maken: ambachtelijk, lekker en zonder toevoegingen. Van worcestersaus, geurige azijnen, dijon- en Amerikaanse gele mosterd tot en met tafelzuren en exotische smaakmakers als hoisin-, chili- en oestersaus of dukkah en harissa.
Leg je eigen voorraad aan in de door jou gewenste hoeveelheden. Ervaar zelf dat eigengemaakte ketchup lekkerder is dan uit de fabriek. De recepten in Sauzen en smaakmakers zijn makkelijk maakbaar en duidelijk, inclusief bewaaradviezen en -tijden.
Sauzen – Erik van Loo
Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden.
Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt.
Een goede saus geeft het gerecht iets extra’s, het maakt het gerecht nog smaakvoller.
“Erik van Loo (Heerlen, 12 maart 1964) is een Nederlands chef-kok en eigenaar van restaurant Parkheuvel te Rotterdam, dat sinds 2009 2 sterren heeft.
Dippen & Smerende lekkerste kruidenboters, pesto’s & tapenades
Een borrel of barbecue maak je in een handomdraai een beetje bijzonderder met een homemade smeersel of spread.
De 35 wereldse dippers in dit boek zijn verrassend eenvoudig om zelf te maken en kunnen vaak van tevoren worden bereid.
Van guacamole tot aioli en van klassieke kruidenboter tot Zuid-Amerikaanse peppadewspread.
En naast klassiekers ook inspirerende nieuwe combinaties, zoals pompoenmayonaise en munt-sinaasappelpesto.
Het kleine boek voor sauzen
Een goede saus is het puntje op i of de kers op de taart: het trekt een gerecht omhoog, geeft balans en brengt ingrediënten samen. Met ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je een praktische handleiding in huis en doorgrond je de anatomie van uiteenlopende sauzen, fonds en bouillons, klassiekers als béarnaise, hollandaise en crème anglaise.
Van hartig tot zoet, van de basis als het trekken van goede bouillons, fonds en het bereiden van de perfecte vinaigrettes tot en met het zelf maken van ketchup, chimichurri en teriyaki. ‘Het kleine boek voor sauzen’ geeft bovendien goede uitleg over technieken als deglaceren en monteren en geeft tips & trucs zoals het voorkomen van schiften en hoe je sauzen perfect kan binden.
Met dit boek grijp je nooit meer mis bij het maken van een goede tomatencoulis, chocoladesaus of pittige en spicy Aziatische sauzen, pastasauzen, beurre noisette, roux en ansjovissaus. Met duidelijke uitleg over kooktechnieken en -apparatuur en ingrediënten.