De top 10 van de beste boeken met dessert voor 2024
Een nagerecht, ook wel met een luxe woord dessert genoemd, zijn tegenwoordig een stuk uitgebreider geworden en niet alleen maar een bakje yoghurt of vla. Denk hierbij aan zoete en hartige desserts, gebak, fruit, taart, en ijs.
De desserts kun je in veel gevallen kant en klaar kopen in de supermarkt of een speciaalzaak, maar het zelf maken is niet alleen leuk, maar vaak ook nog veel lekkerder. Een ander voordeel dat je zelf kunt kiezen wel ingrediënten je gebruikt denk hierbij aan biologisch of vegan.
En waar kun je beter gerechten uithalen dan uit kookboeken? In diverse kookboeken vind je vaak wel een aantal nagerechten, vaak is de keuze beperkt. Daarom heb ik deze pagina gemaakt met boeken alleen met desserts / nagerechten.
De boeken in deze top 10 worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com aan toegevoegd om een goed beeld te geven. Deze link geeft extra informatie over het dessert boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.
Njam! – Roger Van Damme desserts
Chef van het jaar 2010′,’Beste patissier ter wereld 2017′, een Michelinster, een zevende boek, …
In 25 jaar tijd heeft Roger van Damme alle topingrediënten samengebracht en laten sudderen. Nu serveert hij het smaakvolle eindresultaat van dat harde werken in dit jubileumboek. Twee jaar hebben Roger en zijn team eraan gewerkt en dat merk je. Het lange traject loont en maakt het boek compleet. Alle seizoen producten komen aan bod en worden in de origineelste vormen en de lekkerste combinaties omgetoverd tot meer dan 50 prachtige desserts.
Maar dit boek vertelt ook een verhaal; de start van zijn carrière, het indrukwekkende traject dat hij ondertussen heeft afgelegd, aangevuld met uitspraken van de grootste collega-chefs én geeft Roger van Damme prijs waar hij zijn inspiratie haalt. Dit verhaal leidt ons langs het magnifieke Barcelona en het feeërieke Parijs met als enige doel: anderen inspireren!
Verrassende desserts in 30 minuten
Als je weinig tijd hebt, schiet het dessert er vaak bij in. Jammer, want eigenlijk is er niets gezelligers dan een zelf gemaakte taart, een origineel fruitdessert of leuke gebakjes voor bij de koffie. Natuurlijk heb je na een drukke werkdag geen zin om nog aan ingewikkelde bereidingen te beginnen. En in het weekend, als de vrienden komen eten, hou je het graag ontspannen.
Daarom trakteren we je in Verrassende desserts in 30 minuten op een serie vlotte receptjes die stuk voor stuk garant staan voor een overheerlijk resultaat met een minimum aan inspanning. Mango-ijs met kokosmelk en gember, Tompoesjes met bananenroom en chocoladesaus, Rabarbermuffins, Ricottapannenkoekjes met bosbessen… Loopt het water je al in de mond? Frisse fruitdesserts, zachte mousses en romige crèmes, klassiekers met een twist, desserts met onverwachte ingrediënten, je vindt het allemaal in Verrassende desserts in 30 minuten.
Miki Duerinck en Kristin Leybaert zijn al 30 jaar gepassioneerd bezig met koken. Na jarenlang een restaurant uitgebaat te hebben, startten zij een tijdje geleden met een eigen kookstudio, waar ze workshops, demonstraties en ook kookfeestjes geven.
Masterclass – Desserts
Met meer dan 130 recepten staat er in Desserts voor elke lekkerbek wat wils: van klassieke desserts als tiramisu en clafoutis tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen zoals cakefrietjes en fruitsushi.
En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals apfelstrudel en pêche melba. Leer de basistechnieken aan de hand van de stap-voor-stapfoto’s en maak handig gebruik van het aanbod aan basisrecepten.
Desserts is voor zowel de beginnende kok als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam naslagwerk.
bij Janneke thuis 5 – Desserts
Nieuw in de succesvolle serie Bij Janneke thuis: Mijn favoriete desserts in een nieuw jasje én voor een zeer aantrekkelijke prijs. Van citroentiramisù, mokkagebakjes, bosvruchtencharlotte, sinaasappel-yoghurtsoufflé en pastinaaktaart tot aardbeienbombe, snelle meringueparfaits, gefrituurd ijs en chocoladebitterballen.
Desserts bij Janneke thuis bevat recepten voor allerhande nagerechten. Of je nu houdt van mousse, ijs, tiramisù, taart, crumble, fruit of chocolade – met een beperkt aantal ingrediënten, eenvoudige bereiding en aandacht voor variaties, extra tips en presentatie – maakt Janneke met haar desserts van elke maaltijd een feestje.
Patisserie!
Patisserie! is het ultieme handboek voor iedere patissier; u vindt hier meer dan 200 recepten, geïllustreerd met stap-voor-stap-foto’s. Christophe Felder is niet alleen een meester banketbakker maar ook een groot pedagogisch talent.
Geschreven met steeds de amateur in het achterhoofd, is dit boek niet alleen geschikt voor de professionele patissier, maar ook een uitermate geschikte handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie.
macarons – bonbons – crèmes – taarten – deegsoorten – decoratie – brioches – viennoiseries – lekkernijen – adventkoekjes.
Christophe Felder, virtuoos en gepassioneerd liefhebber van zoete lekkernijen, was 23 jaar lang chef-patissier van het chique Hôtel de Crillon in Parijs. Het werken met bloem en beslag, met de aroma’s van vanille, boter en specerijen, met kleuren en smaken en met sappig fruit vormt voor hem een permanente bron van verrukking en is de drijvende kracht achter zijn creatieve talent. Christophe is auteur van een groot aantal boeken, waarvan sommige in diverse talen zijn vertaald. Sinds 1999 heeft hij meer dan twintig boeken geschreven, waaronder Les Clafoutis de Christoph.
De en Les Gratins de Christophe (2001), Le Chocolat de Christophe (2002), Mes 100 Recettes de gâteaux (2004), Glaces et Desserts glacés (2005), Les Meilleurs Macarons (2009) en Les Meilleurs Spéculoos (2010) – en de waardevolle serie Leçons de pâtisserie (2005-2009) in negen delen.
500 Desserts
Heerlijke nagerechten voor elke gelegenheid Hoe goed de voorgaande gangen ook waren, een maaltijd wordt pas echt gedenkwaardig als hij wordt besloten met een spectaculair dessert. Of u nu een metershoog schuimgebak, een romige chocolademousse met noten of een eenvoudige kom roomijs serveert, maar weinig gasten zullen zo’n zoete traktatie afslaan.
Dit boek bevat 500 verrukkelijke recepten voor elke smaak en elke gelegenheid.
- In de inleiding komen alle basistechnieken aan bod waarmee u de desserts van uw dromen creëert, zoals gelatine gebruiken, chocolade smelten, eiwit en slagroom kloppen, en tips om eventuele foutjes te herstellen.
- Van eenvoudige desserts die u in luttele minuten op tafel zet tot toetjes die u een dag van tevoren kunt maken en tot gebruik in de vriezer bewaart.
- Een verleidelijke verzameling nagerechten: panna cotta van kokos met passievruchtcoulis, tarte tartin van abrikoos en pistachenoten, aardbei-kiwi-sinaasappelpavlova en chocoladeganachetaart – in dit boek vindt u ze allemaal.
BBQ – Desserts
Handig BBQ-boekje met een dertigtal dessertrecepten. Bij elke perfecte barbecue horen cocktails en een gegrild dessert! Peter De Clercq, dé BBQ-man bij uitstek, geeft zijn zoete favorieten prijs. Zonnige cocktails als sangria Elcerklijc, zomerzon en Barbie doen de harten sneller slaan.
Voor de zoetekauwen stelt hij voor: gegrilde peren met karamelsnoep, cordon bleu van ananas met kaneelkoekjes, gegrilde mangoblokjes met frambozensaus en nog veel meer zoets.
Uiteraard allemaal omgeven door een fantastisch aroma!
Nagerechten en gebak van Italiaanse osetria’s
Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn goede recepten en uitstekende ingrediënten voldoende en moet men slechts leren de juiste procedure te volgen.
Dit alles vindt men in dit fantastische boek, dat Slow Food Italië gemaakt heeft in nauwe samenwerking met ambachtelijke ‘helden van de smaak’ en de koks van Italiaanse osteria’s.
Het is het vierde deel in de onovertroffen reeks dikke Slow Food-kookboeken. 620 lekkerbekrecepten van de allerbeste soort.
Dessert easy
Zonder ingewikkelde materialen (en meestal zelfs zonder oven) binnen 10 minuutjes de heerlijkste desserts op tafel zetten? Dat is Dessert easy. Met 78 desserts en 8 sauzen zit er altijd wel een inspirerend recept tussen.
Strakke vormgeving en snelle recepten
Zoetekauwen kunnen aan dit boek hun hart ophalen! Het boek is strak vormgegeven: op de linkerpagina staan steeds de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina zie je het geweldige eindresultaat. Verrassend makkelijke én smaakvolle combinaties. Hoe klinkt bijvoorbeeld semifreddo met passiefruit? Of een proseccosorbet? Of een verrassend combi als tiramisu met kersen mini-pavlova’s met nectarine en mango?
Vijfde deel in de Easy serie
Anna Helm Baxter schreef dit smaakvolle kookboek over de meest originele toetjes. Dessert easy is inmiddels al het vijfde deel in de Easy serie. O.a. zijn ook verkrijgbaar: Granen easy, Pasta easy, Salade easy en Bruschetta easy
Sweet
‘Een ode aan desserts’ – The Huffington Post
In Sweet keert Yotam Ottolenghi terug naar waar zijn culinaire avonturen ooit begonnen: in de patisserie. Volmaakt luchtig biscuitgebak, op smaak gebracht met kruiden en citrus, een met poedersuiker bestoven, superkruimelig koekje rechtstreeks uit de oven… Er is weinig dat ons zo’n geluksgevoel kan geven als deze zoete verleidingen.
‘In Sweet wordt de doorgewinterde bakker uitgedaagd, maar ook als je weinig ervaring hebt staan er recepten voor je in’- Emma de Thouars, Flavorflav