|

De top 7 van de beste lactose vrije kookboeken 2024

Lactose word ook vaak melksuiker genoemd en is een suiker die voorkomt in de melk die afkomstig is van zoogdieren. Koemelk bijvoorbeeld bevat 4 tot 5 procent lactose. In de meeste zuivelproducten zitten melksuikers. Niet alleen in melk van zoogdieren, er kan ook lactose zitten in tropische planten.

Als het lichaam te weinig lactase aanmaakt en lactose niet goed kan opnemen kan dit tot klachten leiden, dit wordt ook wel lactose-intolerantie genoemd. De klachten dit veel voorkomen bij lactose-intolerantie zijn o.a. misselijkheid, huiduitslag, een opgeblazen gevoel, buikpijn, winderigheid en diarree.

Gelukkig zijn er steeds meer lactose-vrije producten te koop in de supermarkt en speciaal winkels ook kun je zelf de lekkerste gerechten maken die lactose vrij zijn. Om je hier bij te helpen heb ik de 7 beste lactose vrije kookboeken voor je op een rij gezet. De boeken bevatten naast de vele recepten ook veel informatie en tips over lactose.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

KokenKoken

Gezond kookboek glutenvrij, lactosevrij en suikervrij

Met het receptenboek Gezonde praktijken in de keuken willen we graag een bijdrage leveren aan jouw gezondheid. Door je te laten zien wat je allemaal kunt eten om jouw lichaam te helpen herstellen. In het kookboek vind je voldoende variatie en recepten, vrij van gluten, lactose en suiker en die makkelijk te bereiden zijn.

Het kookboek bevat

  • 10 weekmenu’s
  •  5 dagen per week een ontbijt, lunchgerecht en diner.

Voordelen

  • Compleet met boodschappenlijstjes
  • Standaard in huis lijst.
  • Lekkere verantwoorde zoetigheden
  • Dressings
  • Kruidenmixen (bijv. nasikruiden)

Uitvoering

We hebben bewust voor een ringband gekozen, zodat het boek niet dicht kan vallen tijdens het bereiden.

Bijzonderheden

Alle recepten zijn suiker-, lactose- en granenvrij.

Ons verhaal:

Wij zijn natuurgeneeskundigen en ervaren dat mensen die bij ons in de praktijk komen het lastig vinden om anders te gaan eten. Men weet vaak niet wat men dan precies moet gaan eten. Dit kookboek is een handreiking om dit aan te gaan passen. Daardoor wordt het ook gemakkelijker om zelf te gaan experimenteren.


Lactose, gluten en co

Steeds meer blijkt hoe belangrijk een gezonde spijsvertering is voor het welzijn van de mens. En dus: hoe essentieel voeding is voor je maag en darmen. Als vermaard gastro-enteroloog, ook bekend van Topdokters, behandelt prof. Dr. Danny De Looze elke dag patiënten met aandoeningen die te maken hebben met de spijsvertering. Sommige daarvan zijn zeer reëel en ernstig, zoals de ziekte van Crohn, reflux, voedselallergieën, voedselintoleranties en het prikkelbare darmsyndroom.

Professor De Looze beschrijft deze aandoeningen en zegt wat je er tegen kan doen. Maar tegelijk gaat hij in tegen de modieuze mythes die de ronde doen tegenwoordig. Vooral over gluten en lactose lees en hoor je de wildste verhalen, alsof ze de bron zijn van alle kwaad. In dit boek lees je wat de wetenschappelijke waarheid is en wat tot het rijk der fabelen behoort…


Lactose- en koemelkvrije lekkernijen

Lactose-intolerantie is een begrip dat steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Het aantal mensen met een lactose-intolerantie is de laatste 10 jaar toegenomen met 250 %. Ook de komende jaren zal dit cijfer blijven stijgen. Ook koemelkallergie steekt steeds vaker de kop op. Ondanks deze hoge stijging, zijn de hulpmiddelen nog steeds beperkt. Als je de diagnose krijgt, blijft het moeilijk om je voedingspatroon aan te passen. Viviane Vaes tracht je te helpen in je zoektocht naar lekkere lactose- koemelk en zuivelvrije gerechten in haar nieuwste boek ‘Lactose-en koemelkvrije Lekkernijen’.

Over de auteur: Viviane Vaes is al haar hele leven lang gepassioneerd bezig met voeding. Intussen heeft ze meer dan 30 jaar ervaring als chef, traiteur, lesgever en allergenendeclarant. Als zaakvoerder en voedingstherapeut van Choosy & Delicious is het haar missie om komaf te maken met het vooroordeel dat mensen met een voedselallergie niet kunnen genieten van een lekkere en aangepaste maaltijd.


Iedereen eet mee

Elke dag evenwichtig én lekker koken voor het hele gezin is vaak een pittige uitdaging. Helemaal spannend wordt het als je bovendien nog eens rekening moet houden met een voedselintolerantie of – allergie. Alexia Stevens startte als ervaringsdeskundige de blog Must Be Yummie op om haar allergievrije recepten te delen met lotgenoten.

Dit boek bundelt de hartige succesgerechten en de zoete toppers, waarbij telkens is aangegeven of het recept vrij is van gluten, lactose, noten, eieren, soja of geraffineerde suiker. Want ook wie een intolerantie of allergie heeft, mag 100 % genieten van lekker eten!


Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker

Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker. Steeds meer kinderen krijgen de diagnose van een gluten- of lactose-intolerantie. Ze vrezen niet meer te kunnen genieten van een gezellig kinderfeestje of van traktaties in school of bij vrienden en familie. Maar met voldoende informatie en inspiratie kan je wel nog genieten van een lekkere, leuke en gezonde traktatie. In het boek Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker geeft Viviane Vaes je inspirerende recepten en ideetjes waarmee iedereen aan de slag kan.

Recepten voor elke dag worden afgewisseld met feestelijke gerechten, zodat je het boek voor elke gelegenheid kan gebruiken. Dit boek bewijst dat kindertraktaties ook zonder gluten of lactose en met weinig of geen suiker ook lekker en leuk kunnen zijn.

Wat mag je van het boek verwachten?

  • Meer dan 60 recepten, voor iedere gelegenheid zoals: verjaardag, communie-/lentefeest halloween, kerst
  • Handige en duidelijke informatie rond gluten- en lactose-intolerantie en suikerarm eten.
  • Handige boodschappenlijstjes, tips & tricks en do’s & don’ts.

Over de auteur: Viviane Vaes is al haar hele leven lang gepassioneerd bezig met voeding. Haar eerste culinaire stapjes zette ze in de voedingswinkel van haar grootmoeder en ouders. Intussen heeft ze meer dan dertig jaar ervaring in alle geledingen van de horeca op haar conto staan, verder is ze lesgever aan CVO STEP (hotelschool Hasselt, volwassenenonderwijs), voedingsdeskundige en allergenendeclarant.

Als zaakvoerster van Choosy & Delicious is het haar missie om komaf te maken met het vooroordeel dat mensen met een voedselallergie niet kunnen genieten van een lekkere én gezonde gastronomische maaltijd. Viviane’s grondige kennis van voeding maakt dat ze alternatieve recepten uit haar hoed tovert waar iedereen met een voedselallergie ook van kan genieten.


Feest voor iedereen

Als er iets te vieren valt, is misschien wel de belangrijkste vraag: wat gaan we eten? De schrik slaat veel mensen om het hart als er gasten komen met voedselallergieën, intoleranties of andere specifieke wensen: vegetarisch, plantaardig, geraffineerde- suikervrij. Maak je allemaal verschillende gerechten of moet iedereen zich aanpassen?

Geen paniek. In ‘Feest voor iedereen’ laat Alexandra Besel zien hoe iedereen aan tafel hetzelfde kan eten zonder zich aan te passen. Het idee is simpel: modulair koken. Er is een basisrecept dat kan worden aangevuld met verschillende kleine gerechten. Zo wordt het geheel aangepast aan elke eetstijl en deelt iedereen toch dezelfde maaltijd. Met recepten en tips voor verschillende feestelijke gelegenheden, van vroeg feest tot cocktailparty, is dit boek een aanwinst voor elke keuken.

Alexandra Besel is psychologe en natuurvoedingsdeskundige in opleiding, maar telt geen calorieën. Haar modulaire stijl van koken is ontstaan doordat er ook in haar gezin allergieën en intoleranties waren. Ze heeft haar kookstijl aangepast zoals iedereen thuis mee kan eten en genieten. Tevens blogt ze over haar liefde voor eten op Fabulousfoodfan.nl


Lekker zonder koemelk

Heerlijke gerechten zonder koemelk en lactose, de recepten in dit kookboek laten zien dat iedereen lekker kan eten, ook met een koemelkallergie of lactose intolerantie. De foto’s prikkelen je smaakpapillen en de tips bij de recepten geven ruimte voor eindeloze variatie. Dit kookboek bevat basisrecepten voor pizza en pasta, soepen, ovengerechten, allerlei heerlijk gebak en verscheidene desserts waar je van kan genieten, met én zonder koemelkallergie.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten