De top 10 van beste kookboeken van bekende koks en sterrenchefs 2024
Kookboeken zijn er in overvloed, ook als het gaat kookboeken van bekende (tv) kok en de sterrenchefs. Het is leuk om zelf ook gerechten te maken van bekende chefs, maar ook nieuwe technieken, ingrediënten en combinaties te leren. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 beste en leukste kookboeken van bekende (sterren) chefs.
Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl
Simpel – Ottolenghi
DÉ CULINAIRE BESTSELLER
Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing.
Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept
Simple food
Sergio Herman goes home. Hij trakteert de lezer met basisbereidingen voor elke dag. Met de ervaring van een superchef toont hij smakelijk en eenvoudig te bereiden recepten. Ver weg van de restaurantkeuken met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
Jamie Oliver – 5 ingredienten
In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’ laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. Snel, simpel, superlekker!
De recepten in ‘5 Ingrediënten’ van Jamie Oliver (de opvolger van bestseller ‘Jamie in 15 minuten’) zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar.
Het boek bevat 130 recepten voor kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard heerlijke zoetigheden! Bij elk recept vind je een visuele ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd. Elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen.
Smokey goodness
Ontdek met ‘Smokey Goodness’ BBQ’en USA-style: rokerig, slow, smeulend, en fingerlicking lekker! Absolute bestseller en geheel terecht de winnaar van Kookboek van het Jaar 2016.
Met het BBQ-kookboek ‘Smokey Goodness – het ultieme BBQ-boek’ onthult wereldkampioen BBQ Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën. Met gouden tips over vuur en stoere recepten vol pit en smaak. Burgers, wings, gegrilde côte de boeuf, pulled pork of zelfs hele speenvarkens. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!
De jury over ‘Smokey Goodness’: ‘Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.’
Lekker Miljuschka
Lekker Miljuschka is het succesvolle kookboek van Miljuschka Witzenhausen, bekend van 24Kitchen en Wie is de Mol?, barstensvol gezonde kinderrecepten én guilty pleasures.
Miljuschka Witzenhausen deelt in haar kookboek Lekker Miljuschka haar favoriete recepten. Als moeder van twee kinderen weet ze als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn.
Maar Mil zou Mil niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Dus bevat Lekker Miljuschka het recept van haar superzondige cheesecakes en andere guilty-as-hell recepten.
Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Kook dan mee met deze goddelijke huisvrouw!
Bijdendijk
Joris Bijdendijk (1984) is een van de meest veelbelovende chefs van Nederland. Hij behaalde inmiddels twee keer een Michelinster en werd in 2017 meesterkok. In dit prachtige kookboek zet hij zijn missie uiteen: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. Daarbij schotelt hij de ambitieuze thuiskok een keur aan originele recepten voor. Bijdendijk is chef bij restaurant RIJKS in Amsterdam.
‘Een zege voor de Nederlandse keuken, trots op hoe hij zich heeft ontwikkeld.’ – Ron Blaauw
‘Joris en zijn gepassioneerde jonge team benaderen eten op een unieke wijze, en brengen hun regio tot een heel nieuw niveau.’ – Virgillio Martínez
‘Joris is een van de grote talenten die in Le Jardin des Sens voorbij is gekomen: creatief en technisch vaardig. Inmiddels wordt hij als een van de beste chefs van Europa gezien.’ – Jacques en Laurent Pourcel
‘Een vastbesloten, gefocuste en dynamische jonge chef, die nooit zijn Nederlandse achtergrond vergeet. Hij en zijn droomteam zijn op weg naar de internationale top. Met zijn passie voor het milieu heeft hij een uitmuntende, eigentijdse cuisine ontwikkeld.’ – André Chiang
Rudolph’s Bakery 2
130 nieuwe bakrecepten uit Rudolph’s Bakery 2, het onweerstaanbare nieuwe bakboek van Meester Patissier Rudolph van Veen.
Zeg je bakken, dan zeg je Rudolph van Veen. In Rudolph’s Bakery 2 deelt hij 130 nieuwe recepten, voor oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taarten en vers brood. De oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van de Meester Patissier is meegebakken.
Bovendien staat dit dubbeldikke bakboek boordevol persoonlijke extra’s. Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips huppelt iedereen als een meesterbakker door de keuken.
Basics to Brilliance
In dit prachtig vormgegeven boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Bij elk recept geeft Donna slimme variaties, zodat één recept uit kan groeien tot meerdere gerechten. En zo breid je automatisch je repertoire uit.
Wat te denken van een basisrecept voor de perfecte soufflé? Zodra je die onder de knie hebt, kun je gaan variëren. Dan zet je net zo gemakkelijk en vol vertrouwen een overheerlijke spinazie-kaassoufflé op tafel, of eentje met forel, of met pancetta.
Dit is Donna’s persoonlijke leidraad om je van basics naar brilliance te helpen. Met meer dan 200 recepten, en prachtige foodfotografie. Zo helpt ze je om in de keuken te kunnen uitblinken!
Van Donna Hay zijn bij Unieboek
Het Spectrum ook verschenen: No time to cook; Donna Hay Seizoenskookboek; fast, fresh, simple; simple dinners; Fresh en Light; Donna Hay de basic; nieuwe klassiekers; the new easy; life in balance en basics to brilliance kids.
Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Er zijn van haar 26 boeken wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht, haar boeken zijn vertaald in 10 verschillende talen en haar tv-kookshows zijn in meer dan 14 verschillende landen te zien. Ze heeft dé nummer één iPad-app in Australië, is krantencolumnist, ontwerper van een lijn met keukenspullen en voedselproducten, en eigenaar van haar eigen webwinkel.
10 jaar Dagelijkse Kost
Jeroen Meus staat al tien jaar dagelijks in de keuken van Dagelijkse kost. Zijn enthousiasme en passie voor koken deelt hij met plezier in een gloednieuw boek: 10 jaar Dagelijkse kost. 250 recepten, niet eerder in boekvorm verschenen: vis, vlees, vegetarisch en zoets – voor elk wat wils. Met dit boek zet u het hele jaar door gegarandeerd heerlijke verse kost op tafel.
Meesterlijk brood
Er zijn al heel wat boeken over bakken, maar tóch is dit boek broodnodig. Robèrt van Beckhoven wil je daadwerkelijk laten leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.
Je begint in Meesterlijk brood met de basis, die niet zo eenvoudig is als gedacht: bak maar eens het perfecte puntje! Robèrt is echter een meester in uitleggen en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt, rogge en quinoa. Een boek met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling met stap-voor-stapfotografie en gevarieerde receptuur.
Robèrt van Beckhoven heeft het ambacht van bakken van jongs af aan meegekregen. Als enige in Nederland is hij zowel Meester Patissier als Meester Boulanger, weet alles over brood en heeft een enorme ervaring met het overdragen van zijn kennis in zijn populaire werkshops. Ook op dat gebied is hij een ware meester.
Ròbert van Beckhoven is landelijk bekend geworden door zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt en CupCake Cup. Ook is hij te zien in het programma BROOD van Omroep MAX. Hierin reist hij door Europa op zoek naar verhalen, geheimen en achtergronden van brood. Hij onderzoekt, samen met collega-bakkers, leermeesters en andere connaisseurs, de ingrediënten, het maakproces en de vele verschillende vormen van het dagelijkse brood.