|

De 5 bakplaat kookboeken van Rukmini Iyer

De bakplaat kookboeken van Rukmini Iyer zijn razend populair en dit is uiteraard niet zonder een reden. Rukmini Iyer wordt niet voor niets gezien als ¨koningin van de bakplaten¨. Koken in een oven met een bakplaat is makkelijk, en hoeft niet saai te zijn, zeker niet met de kookboeken van Rukmini Iyer.

Op deze pagina ga ik meer vertellen over de 5 zeer diverse kookboeken met bakplaat gerechten die eenvoudig thuis gemaakt kunnen worden vaak gezond en zijn heel belangrijk erg smaakvol. Ook vertel ik meer over Rukmini Iyer.

KokenKoken

De 5 bakplaat kookboeken van Rukmini Iyer

Hieronder vind je de 5 kookboeken met bakplaat recepten / gerechten van Rukmini Iyer. De boeken staan op boekvolgorde van datum van verschijnen. De boeken worden doormiddel van een boekomschrijving uitgebreid beschreven. Als extra heb ik een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je eenvoudig het boek bestellen.

De groene bakplaat

In De groene bakplaat staan 75 creatieve en veelzijdige recepten waarmee je eenvoudig de lekkerste veganistische en vegetarische ovengerechten kunt bereiden. Het boek bestaat voor de ene helft uit veganistische en voor de andere helft uit vegetarische recepten. De hoofdstukken zijn ingedeeld op bereidingstijd.

Denk aan curry van geroosterde wortel en bonen (30 min.), shakshuka uit de oven (45 min.) of gevulde pompoen met salie en geitenkaas (1 uur). Snijd de groenten, verdeel over de bakplaat, ga ontspannen achterover zitten en laat de oven het werk doen.


De snelle bakplaat

Laat de oven het werk doen! Met deze 75 veelzijdige recepten zet je met maar 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel. Van doordeweekse gezinsmaaltijden tot luxe gerechten waarmee je punten scoort bij je partner. Van luie ontbijtjes tot het preppen van lunchtrommels.

Maar ook een tafel vol braadsledes voor een avond met vrienden of familie en zoete traktaties. Maak bijvoorbeeld een alles-in-een Thaise vispastei, kindvriendelijke gnocchi met knapperige ham en erwten of geroosterde halloumi met aubergine, tomaten en pijnboompitjes. Of ga voor zoet met een granaatappel-yoghurtcake.

Welk overheerlijke recept je ook kiest, een half uurtje later kun jij aan tafel met een heerlijke, gezonde én snelle maaltijd.


De wereldse bakplaat

In De wereldse bakplaat neemt Rukmini Iyer ons mee op een culinaire reis. Ze verzamelt de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld.

Zo prikken we in Afrika een vorkje piri-piri-garnalen met zoete aardappel mee, snoepen we in de Verenigde Staten van rocky-roadbrownies en eten we Indiase kip tandoori met munt in Azië. In het Midden-Oosten schuiven we een Perzische kruidenfrittata in de oven en we sluiten in Europese stijl af met een hartige taart.

Met vis, vlees, vegetarische en veganistische recepten is er genoeg smakelijks voor iedereen!


De zoete bakplaat

Laat de oven het werk doen – ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In ‘De zoete bakplaat’ van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies.

Net als bij ‘De groene bakplaat’ en ‘De snelle bakplaat’ verrast Rukmini Iyer ons met waanzinnige smaakcombinaties: van kers-walnootbrownies met mascarpone tot saffraansinaasappelcake en van muffins met pindakaas, framboos en banaan tot chocolade-limoentaart.

Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs voor bij de thee of indruk wilt maken met een groots dessert of traktatie; ‘De zoete bakplaat’ mag op geen enkele kookboekenplank ontbreken!


De makkelijke bakplaat

Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven. In het nieuwe kookboek ‘De makkelijke bakplaat’ van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding.

Na het succes van ‘De zoete bakplaat’ en ‘De groene bakplaat’ is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en snacks gedacht.

Met ‘De makkelijke bakplaat’ heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.


Wie is Rukmini Iyer

Rukmini Iyer is een kookboeken auteur en foodstyliste die de laatste jaren in de schijnwerpers is komen met haar kookboeken over de bakplaat en de oven. De boeken van Rukmini slaan goed aan, ook omdat de gerechten eenvoudig en snel te maken zijn en zeer smaakvol zijn.

Naast kookboeken en koken schrijft Rukmini ook diverse columns voor verschillende bladeren. Diverse boeken zijn in de prijs gevallen van beste kookboeken of als bestseller van het jaar.

Andere kookboeken van Rukmini Iyer in het Nederlands zijn:

De Alfabetkeuken – De M is van Mexicaans

De M van Mexicaans bevat 50 beroemde recepten met een moderne twist. enchilada’s / ceviche / langzaam gegaard varkensvlees / kip mole / poblano / vistaco’s / chili / barbacoa / guacamole / churros / rijstpudding / carne asada / carnitas / mais uit de oven / tacos al pastor / cochinita pibil Welkom in de alfabetkeuken, een nieuwe serie over de wereldkeukens van a tot z.


De Alfabetkeuken – De K is van Koreaans

De K van Koreaans bevat 50 beroemde recepten met een moderne twist.
kimchi / bibimbap / japchae / KFC Korean Fried Chicken / bulgogi / sushi met rundvlees / pannenkoeken met lente-ui / rijstkoekjes / gegrilde ribbetjes / dumplingsoep / ingelegde knoflook / zwartebonennoedels / tofoestoofpot
Welkom in de alfabetkeuken, een nieuwe serie over de wereldkeukens van a tot z.


De Keuken Van Het Midden-Oosten

De Keuken Van Het Midden-Oosten


De groene barbecue

In De groene barbecue laat bestsellerauteur Rukmini Iyer haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij. Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot auberginegeitenkaasburgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn. Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen.


India Express

Ontdek makkelijke Indiase gerechten met ‘India Express’ van de koningin van de bakplaten: Rukmini Iyer. In ‘India Express’ laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India.

Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet. Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry’s. Soms met een twist, soms klassiek.

‘India Express’ van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaat-boeken.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten