|

De 10 beste boeken over gebak en taarten bakken 2024

Het maken van gebak en het bakken van koekjes en taarten is zeer populair, programma’s als de beste bakkers van Nederland dragen hier zeker aan bij. Dit kun je ook zien aan het aantal boeken dat de laatste jaren uitgebracht is en gaan over het gebak of het bakken van koekjes, cakes, taart etc. Ondanks dat er veel boeken uitkomen zijn de boeken wel heel divers.

Dit maakte het maken van de top 10 van beste boeken ook niet makkelijker. Ondanks de vele keuze en diversiteit is er een mooie top 10 van de leukste en beste boeken over het bakken geselecteerd.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl


Kookbijbels – Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten.

Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger.

Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.


Rudolph’s Bakery 2

130 nieuwe bakrecepten uit Rudolph’s Bakery 2, het onweerstaanbare nieuwe bakboek van Meester Patissier Rudolph van Veen.

Zeg je bakken, dan zeg je Rudolph van Veen. In Rudolph’s Bakery 2 deelt hij 130 nieuwe recepten, voor oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taarten en vers brood.

De oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van de Meester Patissier is meegebakken. Bovendien staat dit dubbeldikke bakboek boordevol persoonlijke extra’s.

Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips huppelt iedereen als een meesterbakker door de keuken.


Taart ende Koeck – Ouderwets lekker bakboek, 100% vegan

‘Taart ende Koeck’ is het eerste bakboek van Maartje Borst, het vegan antwoord op Yvette en Nigella. Ouderwets lekkere baksels met simpele, slimme, natuurlijk ingrediënten: 100% vegan, 100% lekker!

Maartje Borst bewijst met ‘Taart ende Koeck’ dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart. Al jaren verkoopt Maartje veganistische heerlijkheden in haar vegan lunchspot Koffie ende Koeck.

In dit inspirerende bakboek vind je geen rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie, maar simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Denk aan appelmoes of kokend water, voor de allerlekkerste, luchtigste, smeuïgste cakes en chocotaarten. Om je vingers bij af te likken, en goed voor iedereen!

Maartje Borst experimenteert al vanaf haar twaalfde volop met het plantaardig heerlijks wat de natuur te bieden heeft. Ze heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot vegan chef, met patisserie als specialiteit. Koffie ende Koeck is haar vegan lunchspot in Amsterdam.
‘Maartje is de vegan versie van Yvette van Boven en Nigella Lawson, foodie in hart en nieren’. Lisette Kreischer, auteur van o.a. Man.Eat.Plant en Groente uit zee.


Laura’s bakery, het basisbakboek – van ongeschreven bakregels tot de allerlekkerste koekjes & cakes

Bakken is populairder dan en dat weet Laura Kieft van het populaire bakblog Laura’s Bakery al jaren. Maandelijks vinden ruim een miljoen unieke bezoekers de weg naar haar lekkere, duidelijke en niet al te moeilijke recepten op laurasbakery.nl. In dit basisbakboek heeft Laura haar favoriete basisrecepten verzameld en laat ze zien hoe je met een goede basis kunt variëren, om zo oneindig veel verschillende baksels op tafel te zetten.

Het blijft niet alleen bij recepten: Laura deelt ook informatieve basiskennis, handige baktips en ongeschreven bakregels die normaal nergens vermeld staan.

  •  Overheerlijke recepten voor koekjes, cakes en taarten
  • Laagdrempelig bakboek met heldere recepten en stap-voor-stap foto’s
  • Volledig naslagwerk voor de beginnende bakker

Laura Kieft is bekend van het populaire bakblog Laura’s Bakery en maakte na dit Basisbakboek nog drie andere succesvolle boeken Het Laura’s Bakery Bakboek, Het Borrelhapjes Bakboek en Het Laura’s Bakery Kinderbakboek.


Koekjesbijbel

Koekjesbijbel is hét naslagwerk voor de koekjesliefhebber.

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread.

Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken, zoals dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten.

Leer de basistechnieken met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en maak handig gebruik van de ruime selectie aan basisrecepten. Daarnaast vind je praktische tips bij de recepten, zodat je zelf de lekkerste en mooiste koekjes kunt bakken!


Funky Vegan Bakboek

Emma Herngreen heeft twee passies: bakken en vinyl verzamelen. Ze is een echte zoetekauw en houdt van zondig lekkere taarten, cakes, toetjes en verwenkoffies, maar dan alleen met plantaardige ingrediënten. Emma laat in het Funky vegan bakboek zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn.

Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming. Singing the blues bevat troostvoer als breakup brownies en comfort caramels. Voor een Poppy mood zijn er roze koeken en sugar bunny worteltaart. Find your soul geeft recepten voor de weg naar je hart met witte chocolademousse, een red velvet taart en een kersenkruimeltaart. En ook het hartige genot vergeet Emma niet met Spice it up with a little funk: knoflookbroodjes, miniquiches en ‘kaas’balletjes. Elk hoofdstuk eindigt met een korte playlist om te draaien tijdens het bakken of het genieten.

Emma Herngreen is een twenty-something uit Amsterdam. Ze is maatschappelijk werker en daarnaast gepassioneerd bakster. Vanaf haar twaalfde zorgde zij voor de catering op familiefeestjes. Toen zij veganistisch ging eten, begon ze met experimenteren en ontdekte allerlei plantaardige substituten voor eieren, melk en boter. Haar bakschrift is inmiddels zover gevuld met recepten voor hartige en zoete lekkernijen, dat het tijd is voor een boek. Zij is creatief, slim, heeft een stoer randje en vertegenwoordigt de nieuwe generatie bewuste eters: het hoeft niet allemaal zo streng.


Kleine taartjes – 1 basisrecept – 60 variatie

‘Kleine taartjes’ van Petit gâteau: 1 basisrecept met maar liefst 60 variaties, voor de lekkerste tartellettes van het land! De enige echte!

Ontdek in ‘Kleine taartjes’ van Meike Schaling hoe je minimini’s maakt: de beroemde kleine taartjes van Petit Gâteau met elk dezelfde bodem en een unieke vulling.

Voor alle bakkers, gevorderden én beginners, met een liefde voor bakken die willen leren vullen en decoreren.


500 taarten & cakes

In dit boek staan recepten voor 500 heerlijke taarten en cakes, perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagstaarten, kersttaarten en bruidstaarten.

In de inleiding is informatie opgenomen over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief een toelichting op het benodigde keukengerei en de ingrediënten. Ook het decoreren en verder versieren van taarten komen aan bod.

Laat je inspireren door taarten uit verschillende landen, zoals de Oostenrijkse sachertaart, de Franse tarte tatin en de Amerikaanse Boston cream pie.

Ieder hoofdstuk heeft een ander thema en er staan zo veel nieuwe recepten in dit boek, dat je vast een taart of cake zult vinden die perfect past bij jouw feest.


Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

De 100 allerbeste recepten van Rutger van den Broek.

Na 8 bakboeken en een succesvolle bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts.

Wanneer een recept daaronder valt? Sommige recepten scoren goed op Rutgerbakt.nl, anderen komen aan de lopende band voorbij op sociale media en weer anderen zijn Rutgers ultieme persoonlijke favorieten.


Lekker & simpel zoet – 125 recepten

Na diverse succesvolle kookboeken met voornamelijk hoofdgerechten, is het nu toch echt tijd voor een boek vol zoete recepten. De vraag ‘komt er ook nog een bakboek?’ is enorm vaak gesteld en nu is het dan eindelijk zover: Lekker en Simpel ZOET is een feit.

In dit boek vind je maar liefst 125(!) zoete recepten, van taarten, cakes, cheesecakes tot toetjes en koekjes. Bakken was nou niet echt onze specialiteit, maar deze recepten zijn toch stuk voor stuk allemaal bijzonder goed gelukt. Dus als wij dit kunnen, kan iedereen deze lekkere baksels op tafel zetten. Of het nou een feestdag, verjaardag of zomaar een doordeweekse dag in de week is, met de recepten uit dit boek maak je van elke dag een feest.

Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie zijn de oprichters van de site www.lekkerensimpel.com met bijna 2 miljoen unieke bezoekers per maand. Van hun kookboeken zijn inmiddels ruim 150.000 exemplaren verkocht.


Vergelijkbare berichten