|

De top 10 van de beste kookboeken met pasta’s en pizza’s 2024

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt als het gaat om pasta’s en pizza’s, terwijl wij vaak dezelfde pasta’s en pizza’s eten en bestellen. Wil jij ook een keer een heerlijke verrassende pasta of pizza? Kies dan voor één van deze 10 top kookboeken met de pasta en de pizza in de hoofdrol.

Om je een goed beeld te geven van de kookboeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het kookboek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Het Laatste Tafeltje

Pastabijbel – van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite

Alles wat je wilt weten over pasta

Met meer dan 130 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta in Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, uiteraard geheel volgens Italiaanse traditie.

Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap fotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta’s en sauzen.

Van klassiekers zoals spaghetti carbonara en alle vongole tot minder bekende gerechten als pizzoccheri alla valtellina en zite alla sangiovanello.

Pastabijbel is voor zowel de beginnende kok als het kookwonder een verrassend en leerzaam naslagwerk.


500 pizza’s & platte broden

Dit boek staat boordevol verrukkelijke recepten voor pizza’s en andere soorten plat brood. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap beschreven en u kunt voor elke gelegenheid een passend en smakelijk gerecht kunnen vinden. Een ongedwongen lunch in het weekend, een eenvoudig souper of een lekker voorgerecht – deze heerlijke recepten zullen u elke keer weer smaken.

In de inleiding wordt de benodigde basisinformatie gegeven: keukengerei, kooktechnieken en een overzicht voor bijgerechten, vullingen en garneringen.
In dit boek zijn alle klassiekers vanuit de hele wereld opgenomen, waaronder Italiaanse calzones, knapperige Indiase dosas, Amerikaanse bannock, Mexicaanse tortillas, Midden-Oosterse matzes, Zweeds platbrood en Franse fougasse.

Er worden simpele technieken gegeven voor dunne en knapperige platte broden, dikke en luchtige pizza’s, Europese platte broodsoorten besprenkeld met wat olijfolie, geurige naan en zoete pizza’s die uitstekend bij een zomerse barbecue passen.


Pasta grannies – Geheime familierecepten van oma’s uit heel Italië

Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal ‘geheime’ – familiereceptuur te verzamelen.

Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep. Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt.

Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.


Echt Italiaans – 150 authentieke recepten

Recepten uitgezocht en geschreven door de Italiaanse chef-kok en voedsel veteraan Carla Bardi.

Hier vindt je het echte voedsel van Italië, de authentieke gerechten die elke dag in huizen en trattoria’s worden geserveerd.

Leer de eenvoudige, klassieke gerechten van de Italiaanse keuken die de hedendaagse celebrity chef-koks inspireren.


Kookbijbels – Pizzabijbel

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten.

In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia.


De klassieke Italiaanse keuken – Hazan, M

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen.

Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de “Godmother of Italian cooking”.


Pane e Panini – de beste Italiaanse recepten voor brood, broodjes en pizza’s

Veel mensen hebben nauwelijks tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza’s te maken.

Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit boek haar favoriete ‘snelle’ brood- en pizzarecepten opgenomen. De technieken die Ursula hanteert kosten weinig tijd, maar resulteren in heerlijke broodgerechten.

Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassiek brood, maar ook voor brood dat van nature ‘snel’ is, zoals platbrood en pizza. Uiteraard ontbreken de hartige taarten en de zoete broodjes niet. Geniet van warme knapperige broodjes met camembert en paddenstoelen, pizza met rode ui en geitenkaas en focaccia met tomaat, ui en rucola.


Jamie kookt Italië – Uit het hart van de Italiaanse keuken

Met ‘Jamie kookt Italië’ keert Jamie Oliver terug naar zijn culinaire roots: Italië. Meer dan 140 heerlijke klassiek Italiaanse recepten anno nu, Jamie-proof!

Jamie Oliver deelt in ‘Jamie kookt Italie’ graag zijn liefde voor de Italiaans keuken met je. Van heerlijke antipasti als cheesy risottoballetjes of voorjaarsbruchetta, geliefde pasta’s als klassieke Carbonara of linguine met worst, echte ragú of saffraankip: er valt nog zo veel te ontdekken in de Italiaanse keuken.

Dit boek brengt het plezier en de passie van ’s werelds favoriete keuken bij jou thuis. Viva Italia!


Pasta

Veel heb je niet nodig om in Italiaanse sferen te raken: mooie tomaten, verse basilicum, olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas… Stefano Cavallari – chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar – neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta’s die zijn oma hem leerde bereiden.

Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliatelle met eekhoorntjesbrood, tot een vegetarische gnocchi met gorgonzola en Parmezaanse kaas: met Pasta haal je de authentieke Italiaanse pastakeuken in huis.

Pasta bevat 61 overheerlijke recepten, van eenvoudige pastagerechten voor het hele gezin, tot uitdagender recepten met verrassende ingrediënten.


De Zilveren Lepel – Classic

Het boek werd al “dé ultieme samenstelling” van traditionele gerechten uit de Italiaanse thuiskeuken genoemd, en deze elegante verzameling van 170 authentieke recepten toont het diverse palet van het land.’ The Independent

Dé nieuwe Italiaanse kookbijbel

De Zilveren Lepel – Classic biedt een luxueuze verzameling van de beste recepten uit het wereldberoemde Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel. Zeer fraai vormgegeven en met volledig nieuwe fotografie.

Sinds de eerste uitgave in 1950 is Il Cucchiaio d’Argento (De Zilveren Lepel) hét Italiaanse kookboek dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

In deze nieuwe, luxe uitgave zijn de 170 allerbeste recepten verzameld, uit diverse regio’s van Italië. Deze nieuwe verzameling bevat prachtige foto’s van elk gerecht. De dubbele leeslinten zorgen voor gebruiksgemak. En de prachtige vormgeving en rijke uitvoering maken dat dit het ideale cadeau is voor zowel de beginnende als de gevorderde (thuis)kok.

Met recepten voor elke smaak en voor iedere gelegenheid is De Zilveren Lepel – Classic het ultieme kookboek om te kunnen genieten van de meest authentieke en overheerlijke Italiaanse gerechten en een echte must-have voor de liefhebber van de beroemde Italiaanse keuken.

De Zilveren Lepel is al meer dan zeventig jaar het best verkochte kookboek in Italië. Alle recepten zijn traditioneel, geworteld in de Italiaanse cultuur, verzameld vanuit heel Italië en met de specialiteiten uit elke regio. De recepten zijn zo herschreven dat het buiten Italië ook begrijpelijk is, en de gerechten zijn dan ook gemakkelijk te bereiden voor iedereen. De Zilveren Lepel is dé bekende kookboekenreeks over de Italiaanse keuken die je moet hebben.


Het Laatste Tafeltje

Vergelijkbare berichten