De top 10 van de beste kookboeken voor beginners 2025
Er kunnen verschillende redenen zijn dat jij wil leren koken of misschien wel beter wil gaan koken. Bijvoorbeeld dat je op jezelf gaat wonen, goedkoper wil gaan leven en meer zelf gaan koken, etc. Een goed kookboek die je stap voor stap alle kneepjes van het vak leert kan erg nuttig en waardevol zijn.
Voor deze pagina heb ik de top 10 van beste kookboeken voor beginners. Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het kookboek en via de link kun je het kookboek ook eenvoudig en snel bestellen.

Handboek Voor De Thuiskok

Wat is het geheim van een goed brood? Hoe bereid je verse kreeft? Hoe maak je de perfecte béchamelsaus? Volg de praktische stap voor stap beschreven adviezen van topchefs uit de hele wereld om alle technieken onder de knie te krijgen en een nieuwe kookstijl te ontwikkelen.
Met hoofdstukken over uiteenlopende onderwerpen als sauzen en dressings, bouillons en soepen, deeg, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, brood, zoet gebak en verschillende internationale keukens, van de hand van enkele kopstukken uit de internationale gastronomie. Deel samen met de chefs hun passie voor eten en vergroot uw repertoire. Met Handboek voor de thuiskok kookt u voortaan altijd met succes in eigen keuken!
Vis voor beginners

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar Vis voor beginners is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit?
Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren. De styling van Mirjam van der Rijst, de fotografie van Harold Pereira en de vormgeving van Martien Holtzappel zorgen voor een fantastisch, verrassend en inspirerend visboek.
De basis van het koken

De basis van het koken is het handboek voor iedereen die van lekker eten én koken houdt. Het staat vol met heldere ideeën, no-nonsense-adviezen en meer dan 100 heerlijke altijd-succesrecepten
Het grote kookboek voor kinderen

Zo maak je gerechten klaar – stap voor stap uitgelegd – de beste tips voor beginners Heerlijke lasagne, verrukkelijke gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel, …
De recepten van deze en een heleboel andere gerechten staan in dit grote kookboek voor kinderen. Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel dit boek open en kies een van de vele recepten om van te smullen. Ze zijn allemaal stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke foto’s en tekeningen. Bovendien staan er in dit boek een heleboel basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen. Ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten, dan krijg je alternatieven om deze te vervangen.
Eet smakelijk!
Koken doe je zo!

Hét handboek voor in de keuken! Iedere thuiskok met enige ambitie heeft de hang naar perfectie in de keuken: van een mooi gegaarde Bressekip, een kaasfondue met de juiste consistentie tot en met het uitserveren van het ultieme meergangenmenu voor vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Voor alle keukenprinsen en -prinsessen in spé is dit hét boek dat antwoord geeft op veelgestelde vragen in de keuken.
‘Koken doe je zo!’ is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 700 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje.
Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten. ‘Koken doe je zo!’ maakt inzichtelijk hoe kookprocessen werken en leert je daarmee de chemie (en magie!) in je keuken te begrijpen. Of je nu een beginnend of gevorderd thuiskok bent: met dit overzichtelijke keukenhandboek kan iedereen aan de slag!
Het basiskookboek

Iedereen die denkt niet te kunnen koken moet aan de slag met dit basiskookboek.
Goed en lekker kunnen koken begint bij een gedegen productkennis, goed inkoopbeleid en verstand van bewaartechnieken. De inleiding van dit boek bevat een schat aan warenkennis op dit gebied. Maar bovenal bevat dit boek 130 heerlijke, afwisselende recepten.
Alle recepten zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stapinstructies, informatie over de bereidingstijd en voedingswaarde en een variatietip.
Koken voor Dummies

Nooit meer een kluns in de keuken! In ‘Koken voor Dummies’ doe je alle basiskennis op die nodig is om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Anders dan de meeste kookboeken, richt dit boek zich op de beginnende kok die niet of nauwelijks kan koken.
Het bevat tientallen recepten waarmee je in een oogwenk een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten, uiteraard zonder gebruik te maken van pakjes en mixen. Ook raak je bekend met verschillende termen op het gebied van kooktechnieken en gerechten en je krijgt uitgelegd welke basisuitrusting in je keuken aanwezig moet zijn. Laat je inspireren om verder te experimenteren in de keuken!
Joke Reijnders heeft als freelance journalist gewerkt voor diverse tijdschriften. Ook schreef zij het kookboek ‘…En een snufje nostalgie.’ Nu schrijft zij vooral kinderboeken.
Kook ! De basis

Strip voor strip’ koken: een origineel én leerzaam kookboek. Zonder culinaire kennis en in een oogopslag een lekker recept maken? Dat kan nu met Kook! De Basis: de ingrediëntenlijst én de bereidingswijze worden enkel in stripvorm weergegeven. Makkelijker kan het niet!
Door vernieuwende aanpak en de grappige, originele tekeningen een heerlijk cadeauboek. 35 grote en kleine gerechten, zoals steak, pasta carbonara, groene viscurry, mozzarellasalade, club sandwich, hummus en mangosmoothie.
Recensie(s)
Mijn eerste kookboek

Leer koken met deze gemakkelijke en lekkere recepten! Dankzij de handige stap-voor-stapfoto’s zie je precies hoe je alles moet doen, van het breken van een ei tot het raspen van een wortel.
Maak zelf salade, soep, pasta en nog veel meer!
Het ultieme studentenkookboek

Je hebt alle afhaalpizza’s en kant-en-klaarmaaltijden al geprobeerd. Je wilt iets anders, maar wat? Dan probeer je toch iets nieuws?!
Zelf koken! Dat is helemaal niet moeilijk, zeker niet met deze speciale studentenrecepten. We hebben alles wat snel, eenvoudig, goedkoop, gezond en vooral lekker is samengevoegd in dit boek. Voor elke gelegenheid zijn er geschikte recepten. Je vindt hier lekkere tussendoortjes voor onderweg, vertrouwde lekkernijen van thuis, spannende gerechten uit de hele wereld, feestgerechten en recepten voor gezamenlijke maaltijden. Maar je vindt hier ook gerechten om indruk mee te maken en heerlijke zoetigheden om je op gang te houden. Uitvoerige instructies, duidelijke stap-voor-stapfoto’s en talloze tips maken het bereiden van deze recepten kinderspel. De kleurige lay-out met zijn vele foto’s zal je vast inspireren.
De beknopte inleiding bevat algemene informatie en handige weetjes over je keukenuitrusting, voorraadbeheer, kruiden en basistechnieken. Dus ga lekker aan de slag!
