|

De top 5 van de beste Libanese kookboeken 2024

De Libanese keuken is niet bij iedereen bekend, toch zijn er veel gerechten die wij met regelmaat eten die uit de Libanese keuken komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Fattoush een beroemde Arabische Salade. Falafel balletjes van kikkererwten wordt nu veel gegeten als vleesvervanger, Hummus, Mezze, Tabouleh een bulgursalade en Baba Ganoush een dip van gerookte aubergine en Tahin.

De Libanese keuken is misschien wel één van de grote verrassingen en daarom werd het ook tijd om deze in het zonnetje te zetten. Voor deze pagina heb ik de 5 beste kookboeken met gerechten en recepten uit de Libanese keuken voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de kookboeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het kookboek ook eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

De bijbel van de Libanese keuken

Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma’moul

Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma’moul: geen keuken in het Midden-Oosten wordt zo geroemd als de Libanese keuken. Libanon is een klein land met een enorm rijke en verfijnde keuken. In De bijbel van de Libanese keuken neemt Merijn Tol je mee op reis door alle regionale keukens die het land rijk is. Van de uithoeken van het land tot aan de vruchtbare Beqaa vallei, de schitterende bergdorpen en het altijd bruisende Beiroet. Met meer dan 230 bekende klassiekers, vergeten recepten, dorsgerechten en bijzondere familierecepten.


De souk – Het beste van de Libanese keuken

Het beste van de Libanese keuken

De Souk, het beste van de Libanese keuken is met meer dan 500 authentieke en traditionele recepten hét standaardwerk over de meest verfijnde keuken. De recepten zijn makkelijk thuis zelf te maken. Met een mix van heerlijke smaken, fantastische geuren en verse ingrediënten.

De Libanese keuken is als een kleurige, geurige markt, als een souk. Deze melting pot van het Midden-Oosten en Europa staat bekend als de meest verfijnde van de Arabische keukens, met zijn mix van heerlijke smaken, fantastische geuren en verse ingrediënten.

De 500 originele gerechten laten je verschillende culinaire culturen ervaren, met zowel traditionele als hedendaagse recepten uit het cosmopolitische Beiroet. Van lichte mezze en salades, tot smaakvolle hoofdgerechten en desserts. Bekende favorieten, als hummus, fattoush, tabouleh en baba ganoush, en inspirerende verrassingen maken De souk een must voor iedereen die in deze Arabische keuken zelf op ontdekkingstocht wil gaan.

De Libanese Salma Hage is chef-kok en auteur van diverse kookboeken. Haar grootmoeder en moeder hebben haar de finesses van de Libanese keuken geleerd zoals die van generatie op generatie worden overgedragen.


Eenvoudig en lekker Libanees koken

Ga mee op ontdekkingsreis door de Libanese keuken! In dit heerlijke kookboek laat Fadia Zeidan je kennismaken met de familierecepten die zij van haar moeder heeft geleerd: rijke, gevarieerde en toch eenvoudig klaar te maken gerechten waar het hele gezin van zal smullen! Hummus, falafel, taboulé, gevulde snijbiet, vleespastei en pittige vis… je leert stap voor stap hoe je deze smakelijke Libanese klassiekers maakt. En natuurlijk kunnen ook de typische mezze niet ontbreken! Dankzij de handige tips en duidelijke foto’s tover je in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.


Libanees

Zelf Libanese gerechten koken gaat een stuk sneller dan bestellen en laten bezorgen! Hummus, falafel, kibbeh, fattoush, shoarma en nog veel meer…

Ontdek 30 heerlijke klassiekers die je in een handomdraai maakt met een minimum aan ingrediënten en waan je even in Libanon!


De Libanese Keuken

De haute cuisine van het Midden-Oosten

Libanon is eeuwenlang beïnvloed door veel verschillende culturen. Tussen 3000 en 1500 v. Chr. was het land door zijn centrale ligging hét handelscentrum voor het oostelijke Middellandse- Zeegebied. Later werd het kleine Libanon door diverse grotere machten overheerst: Egypte, Griekenland, Türkije en Frankrijk. In de loop der eeuwen is zo een zeer gevarieerde keuken ontstaan die verfijnder is dan die van de omringende landen, mede door de grote Franse invloed.
 

Anissa Helou heeft typisch Libanese recepten verzameld zoals m’jaddarah (linzen met rijst), hindbeh bil-zeyt (wilde andijvie in olijfolie), kibbeh nayeh (mix van fijngehakt lamsvlees, burghul en ui), Sayadiyeh (gebakken vis met rijst en gecarameliseerde ui) en Boozat Teen (vijgenijs). Uiteraard ontbreken varianten op de bekendere gerechten uit het Middellandse-Zeegebied zoals falafel, kebabs en baklava evenmin.

Anissa Helou is geboren in Beiroet. Ze bezit niet alleen grote kennis over kunst uit zowel Europa als het Midden-oosten, tevens is ze een expert in de kookkunst van het Midden-Oosten. 

‘Met haar eigen familierecepten voegt Anissa Helou een verukkelijke persoonlijke noot toe aan een van ’s werelds meest verfijnde keukens’ – Claudia Roden


KokenKoken

Vergelijkbare berichten