|

De top 10 van kookboeken met de lekkerste winter gerechten 2024

Tegenwoordig zijn bijna alle ingrediënten het hele jaar door te verkrijgen, ligt het niet vers in de schappen dan is de kans groot dat er wel een diepvries, blik of pot variant te krijgen is. Dit zorgt ervoor dat je ook in de winter stamppot of erwtensoep kan maken en eten.

Toch zijn er veel gerechten die je eigenlijk alleen in de winter eet en dan ook nog het lekkerste smaken. Voor deze pagina heb ik op zoek gegaan na de 10 leukste en beste winter kookboeken met lekkerste gerechten en recepten.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

KokenKoken

Smokey Goodness Winter BBQ

‘Smokey Goodness Winter BBQ’ helpt je de koude dagen door. Jord Althuizen vulde dit BBQ-boek met echt winterse recepten en een BBQ-kerstmenu. Want barbecueën doe je toch niet alleen in de zomer?

Met het one of a kind ‘Smokey Goodness Winter BBQ’ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!

Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn BBQ-boeken zijn absolute bestellers en Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 ontvingen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.


Home Made winter

Home Made Winter is een boek vol comfort food. Het is de opvolger van het met lof en prijzen overladen Home Made en maakt samen met Home Made Zomer het jaar rond.

Voor dit boek maakte Yvette van Boven, geïnspireerd door haar jeugd in Ierland en haar regelmatige verblijf in Frankrijk, een verzameling van gerechten waar uw hart weer warm van wordt. Ze geeft eenvoudige recepten voor klassiekers waarvan iedereen dacht dat ze lastig te maken zijn, zoals kroketten, pulled pork of appelcider. Stap voor stap begeleidt zij u bij het maken van boter, ossenworst of bijvoorbeeld baileys. Ook komen de winterse feestdagen aan bod waar Yvette een speciale band mee heeft: plumpudding voor Kerstmis, colcannon met Halloween, galette des rois met Driekoningen.

Net als bij Home Made verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De prachtige foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.


Stamppotbijbel

STAMPPOTBIJBEL IS HÉT NASLAGWERK VOOR DE STAMPPOTLIEFHEBBER

Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in Stamppotbijbel de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste stamppotten.

Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot ‘moderne stamppotten’ als komkommer-muntstamppot met frambozen en stamppot met zeekraal en gamba’s. Maar je kunt nog meer met stamppot: wat dacht je van een stamppotkroket of -wafel? Kortom, Stamppotbijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren kok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

  • MEER DAN 200 STAMPPOTRECEPTEN
  • HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
  • KLASSIEKE STAMPPOTTEN IN EEN MODERN JASJE
  • ONTDEK WAT JE NOG MÉÉR KUNT MET STAMPPOT
  • BOORDEVOL WEETJES OVER STAMPPOT

Kerstmis

Een stress-vrije en overheerlijke kerst met het ultieme kookboek van Donna Hay

Donna Hay’s bestseller zorgt voor een makkelijk te organiseren en overheerlijk kerstdiner. Nu in een volledig herziene editie met veel nieuwe recepten.

Deze collectie van 170 indrukwekkende, feestelijke en toch simpele recepten, is een must-have voor iedereen die iets lekkers voor kerst wil koken. Of je nu zelf een heel kerstdiner organiseert, of alleen iets meeneemt naar een het diner van je familie of vrienden, met dit boek zit je in het feestseizoen altijd goed.

Van makkelijke voorafjes, tot show-stopping hoofdgerechten zoals een geglazuurde ham, tot tongstrelende desserts waarvan iedereen gegarandeerd onder de indruk zal zijn én zelfs wat speciale eetbare cadeautjes om mee te geven, zorgt Kerstmis voor jouw meest relaxte kerstdiner ooit. Daarnaast vind je ook nog een heel aantal tips om je eettafel te stylen en jouw kerst een extra feestelijk tintje te geven. Wat je ook op het menu zet: het wordt in ieder geval stressvrij, heerlijk én feestelijk!

Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.


Smakelijck Winter 5

Smakelijck Winter! Smakelijck Winter maakt samen met Smakelijck Zomer de serie compleet! Net zoals in Zomer, is het boek ingedeeld naar de maanden van het seizoen; van oktober tot maart. De recepten maken volop gebruik van de groenten en fruit die in het seizoen goed verkrijgbaar zijn.

Williene over Smakelijck Winter: Zodra de eerste blaadjes beginnen te vallen gaat mijn hart altijd ietsje sneller kloppen. De herfst is mijn favoriete seizoen. Ik hou van de donkere avonden, de prachtige kleuren, kaarsjes en natuurlijk van pompoen. Ook in de keuken vind ik deze seizoenen favoriet. Stamppotten, waar ik vroeger nooit van hield, stoofschotels, draadjesvlees, kruidige baksels, dat is voor mij het ultieme wintergevoel.

Al deze overheerlijke gerechten en baksels heb ik voor je verzameld in Smakelijck Winter! Zodat je in deze seizoenen volop aan de slag kunt met recepten van het seizoen, in het vervolg op het kookboek Smakelijck Zomer. Ik wens je een heerlijke herfst en een koude winter toe! Liefs, Williene


Het winter BBQ boek

Alleen barbecueën als de zon schijnt? Echt niet! Trek die grill uit de berging, trommel je vrienden op en kook de sterren van de hemel op een vuurtje. Ook in de herfst en winter. Sterker nog: júist in de herfst en winter.

Met zijn allen in de kou rond een lekker warm vuurtje is namelijk nóg leuker dan gewoon barbecueën. Na het eten lekker soezen bij de vlammen, wat rokerige muziek en zwoele blikken erbij, en je begrijpt waarom echte koks een vurige blik in hun smokey eyes krijgen, als ze de barbecue aansteken. Vooral als het buiten ijs- en ijskoud is. En barbecueën kan zó lekker zijn. Als je maar weet hoe het moet.

Wie kan je dat beter vertellen dan Mme Charlotte? Niet voor niks won ze de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-boek ter wereld. Dus.


Winterkost

Winter is coming. Vul het brandhout aan, zet de oven op 180 °C en steek de vuren aan. In Winterkost gaat Jeroen koudefronten en winterdips te lijf met 75 nieuwe recepten, voor ontbijt, brunch, lunch, diner of een onverwachte koffieklets. Want geen winter zonder verloren brood, verse soep, geurige ovenschotels, gebraad met kroketten of stoemp en een stukje kruidige appelcake tussendoor. Een boek vol comfortfood, om een winter lang van te genieten.


Winterkookboek

In de winter is niets lekkerder dan thuis genieten van zelfgemaakte lekkernijen. Of het nu gaat om zelfgebakken pepernoten of een kop ouderwetse erwtensoep, de winter leent zich voor heerlijk eten.

Het 24Kitchen Winterkookboek biedt inspiratie voor alle eetmomenten die de winter rijk is: pepernoten, taaitaai en borstplaat voor in de schoen en tijdens sinterklaasavond, heerlijke kerstdiners – met alle kerstklassiekers en inpiratie voor nieuwe gerechten – en suggesties voor hapjes en buffetten om het oudejaar uit te luiden en het nieuwe jaar te beginnen. Uiteraard ontbreken de recepten voor appelflappen en oliebollen niet!

Maar denk ook aan het recept voor hutspot, warme chocoldemelk en glühwein en klassiekers uit de wintersportlanden als Kaiserschmarren, Spätzle en kaasfondue. Al dit lekkers wordt gegoten in een heerlijk jasje van gezelligheid en warmte. Kortom: maak de open haard maar aan en laat je verwarmen door de gerechten van 24Kitchen!


Puur Winter

Voor Puur Winter bundelde Pascale Naessens de meest hartverwarmende en feestelijk recepten uit haar boeken met tal van nieuwe gerechten.


Heerlijke winter

Al 40.000 stuks verkocht! Hét afslankboek voor de herfst en winter! Het succes van Project Gezond duurt voort. Sinds de lancering van het eerste boek in 2017 hebben al zeker 300.000 mensen profijt gehad van de heerlijke recepten en handige weekmenu’s die Natalia en Walter maken.

Met dit boek voegen zij weer een nieuwe dimensie toe aan het afslanken. Namelijk: seizoensproducten! Hoe leuk is het als je ook tijdens het afslanken kunt genieten van al het lekkers dat de herfst en winter te bieden hebben. Denk aan een heerlijke truffelpasta, pompoencake, runderstoof met bier, een vegetarische quiche met brie en spinazie, stevige tomatensoep met rookworst, stamppotten, hachee en een geweldige mandarijn-roomkaastaart met een bodem van kruidnoten.

Natalia en Walter hebben speciaal voor dit boek 40 gloednieuwe recepten ontwikkeld. Net als in eerdere boeken, zijn deze recepten verwerkt in 8 complete weekmenu’s waarin exact wordt beschreven wat en hoeveel je mag eten. Laat je verrassen door de makkelijke en vooral lekkere recepten. En ontdek dat het ook in de wintermaanden heel goed mogelijk is om af te vallen en ondertussen te genieten van heerlijk eten!


KokenKoken

Vergelijkbare berichten